≫ 

Herojski remi Srbije: Rukometašice obezbedile kvalifikacije za OI u poslednjoj sekundi!

Sad kada je najbitnije odigrale su najbolji meč i izvukle remi

  • 36

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, odigrala je nerešeno sa selekcijom Danske na Svetskom prvenstvu u Japanu 26:26.

Ulog su bile Olimpijske kvalifikacije, pošto je naša ekipa izgubila šanse da se nađu i u polufinalu posle pobede Holandije nad Južnom Korejom. Pobeda i remi su nam garantovali direktan odlazak, a  poraz ispadanje iz borbe za kvalifikacije.

Selekcija Srbije nikada nije igrala na Olimpijskim igrama, ako ne računamo bivšu Jugoslaviju koja je bila 1988. u Seulu.

Kristina Liščević gol za remi Printskrin: Arena sport

Ipak, moramo da sačekamo meč Nemačke i Norveške, jer nam odgovara pobeda Norvežanki, kako bismo overili treće mesto u grupi koje direktno vodi u kvalifikacije. Ako pobede Nemice, naše devojke bi bile četvrte i igrale bi dodatni meč za to 7. mesto koje vodi u kvalifikacije.

U borbi za peto mesto u ovoj konstalaciji Srbija čeka ishod meča Švedska - Crna Gora koji se igra kasnije.

Ključni gol za naš tim dala je Kristina Liščević 20 sekundi pre kraja za 26:26.

Nakon toga smo uspeli da se odbranimo i obezbedimo kvalifikacije. Osim nje dominirala je i Katarina Tomašević sa 18 odbrana, kao i Slađana Pop Lazić sa 6 golova. Liščević je dala pet golova.

Video: Poslednji napad i gol Srpkinja koji je odveo rukometašice u kvalifikacije za Olimpijske igre

Srbija je odigrala odličan meč punih 40 minuta kada je dominirala i imala prednost na startu čak i plus 6 (13:7). Igrali smo fenomenalan rukomet, sa dobrom odbranom, kontranapadima, pozicionim napadima.

U odbarni je carovala Katarina Tomašević na golu, ali i Dragana Cvijić je presekla nekoliko bitnih lopti. Ipak, Dankinje su uspele da se povrate i da do poluvremena spuste razliku na prihvatljivih -3 (14:11)

katarina tomašević Foto: MN Press

Nastavak meč doneo je nešto manje energije našeg tima, koja je polako padala kako su prolazili minuti. Tomaševićeva je i dalje briljirala na golu, ali nam nije išlo u napadu i razlika se topila sve do 41. minuta kada je bilo 16:16.

Od tada su ekipe bile u egalu, a Srbija je imala priliku da prelomi meč u 46. minutu kod rezultata 20:18. Ali, tada primamo gol, i pravimo faul koji nam isključuje igrača, pa Danska sa igračem više stiže do 23:24 u 55. minutu.

Danska je održavala gol prednosti, a Srbija je imala nekoliko prilika da izjednači, ali nije uspevala. Ipak, na kraju branimo napad Dankinja, a onda Kristina Liščević 20 sekundi pre kraja daje odlućujući gol.

SRBIJA - DANSKA 26:26  (14:11)

TOK MEČA:

II POLUVREME

60. MIN: 26:26 GOOOOL Kristine Liščević na 20 sekundi pre kraja za remi.

59. MIN: 25:26 Sve je manje vremena za naš tim, mnogo grše naše devojke u napadu, gube lopte, pogrešno dodaju.

57. MIN: 25:26 Drama se nastavlja u poslednja 4 minuta meča. Opala je odbrana našeg tima, ne može Katarina Tomašević da odbrani nalete Dankinja, ali se naše devojke bore. Imamo igrača manje.

53. MIN: 23:23 Slađana Pop Lazić drži naš ti u igri sa 6 golova od čega dva u ovim ključnim momentima.

50. MIN: 20:21 Neverovatno je šta su prokockale naše devojke. Imale su prednst igrača više, a onda se sve promenil. Primili smo gol, izgubili igrača, a onda je Danska sa dva gola preokrenula meč.

46. MIN: 20:18 Srbija se vraća odličnom odbranom i sa dva gola sa igračem manje..

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Jelena Živković Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

41. MIN: 16:16 Slaba igra u odbrani naše selekcje i Dankinje polako tope prednost sve do izjednačenja. Podsetimo, bilo je 13:7 za Srbiju na startu meča u 20. minutu.

38. MIN:15:13 Čak 16 odbrana ima golmanka Srbije Katarina Tomašević, koja je najbolji pojedinac našeg tima i koja čuva prednost.

32. MIN: 15:12 Šteta, odbranili smo sedmerac ali se lopta odbila do igračice Danske koja je pogodila gol, a odmah u sledećem napadu promašujemo semderac. Ovo ne ide na dobro za sada. Na sreću Kristina Liščević postiže gol za prekid lošeg početka.

Dragana Cvijić Foto: MN Press

I POLUVREME:

30.MIN: 14:11 Srbija je završila prvo poluvrme u svoju korist, zasluženo. Katarina Tomašević prvi igrač naše ekipe sa 11 odbrana. Šteta što nismo zadržali prednost od šest golova

26. MIN: 13:10 Malo smo posustali u napadu ali i odbrani, ali ipakuspevamo da održavamo solidnu prednost. Nivo igre je opao, ali blizu je poluvrme pa će moći da se oporave naše devojke. Danska se serijom 3-0 vraća u igru.

20. MIN: 13:7 Odlična početak meča Katarina Tomašević je zaključala gol sa 8 odbrana, a napad Srbije funkcioniše fenomenalno. Slađana Pop Lazić postiže treći gol ukupno 30. na šampionatu iz 33 pokušaja!! Neverovatna preciznost našeg pivotmena.

15. MIN: 8:3 Najveća prednost Srbije, igramo odlično u odbrani, Dragana Cvijić je presekla nekoliko lopti i dala kontranapade našoj ekipi. Iskoristili smo igrača više da damo dva gola.

Rukometašice Srbije, Sladjana Pop Lazic Foto: MN Press

12. MIN: 5:3 Odlična igra, uprkos promašenim sedmercima, fenomenalne odbrane 1 na 1 Katarine Tomašević (5 odbrana ima) i golovi Dragane Cvijić

9. MIN: 3:3  Nije dobro, drugi sedmerac ne realizujemo. Srbija igra dobro, ali je ostala sa igračem manje jer je isključena Dragan Cvijić, ali i sa igračem manje imamo igru, pa smo izvukli sedmerac preko Slađane Pop Lazić, ali je golmanka opet odbranila šut.

5. MIN: 2:2  Šteta kapitenu Jeleni Lavko golman Danske brani sedmerac, ali uspevamo da damo gol sa krila i održimo se u egalu

4. MIN: 1:1 Početak za sada bez nekog isticanja u igri obe ekipe. Danska igra najbolju odbranu na šampionatu, a Srbija najbolji napad tako kažu statistike, pa ćemo videti šta će presuditi

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    11. decembar 2019 | 11:56

    Ne mora da pobede mogu i poslednje da budu ali kad vidim zelju i volju kad vidim da se bore svim srcem za grb koji nose onda je to za svaku pohvalu i takve narod treba da podrzi u bilo kojem sportu,al kad se setim fudbala i reprezentacije mrak mi padne na oci.

  • Sanja

    11. decembar 2019 | 11:43

    Najlakše je pričati iz fotelje. Svaka čast devojke, pokazale ste koliko jedna mala država ima veliko srce. Idemo na OI, samo tako nastavite da se ponosimo vama 🇷🇸🇷🇸🇷🇸👏❤️ Srbijaaaa

  • Milan

    11. decembar 2019 | 11:22

    Koji baksuz je prenosio nije ni moglo da bude drugacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA