Obradović posle Danske: Pali smo zbog važnosti utakmice, čestitam devojkama na borbenosti

Dramatična završnica utakmice i na kraju remi

  • 1
Foto: Rukometni savez Srbije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović kaže da je važnost utakmice sa Danskom bila razlog zbog kog njegova ekipa nije izdržala ritam iz prvog dela igre.

Srpkinje su u prvom delu meča vodile i sa 13:7, igrale zaista odlično, ali je Danska uspela da istopi tu prednost, prestigne Srbiju i bude nadomak pobede. Rezultatski važan meč za našu ekipu završen je nerešeno 26:26.

- Bila je ovo jedna teška utakmica sa velikim ulogom. Reprezentacija Srbije dobro je otvorila utakmicu i odigrala prvo poluvreme koje je završeno sa prednošću od tri gola. Važnost utakmice prouzrokovao je pad koncentracije u drugom poluvremenu tako da je utakmica završena bez pobednika. Čestitke Danskoj na fer i korektnoj igri, a mojim devojkama na borbenosti i svemu što su pokazale na ovom turniru - kazao je Obradović posle meča za Rukometni savez Srbije.

Utakmica je rešena pogotkom u poslednjim trenucima meča kada je Kristina Liščević golom obezbedila Srbiji treće mesto, nedovoljno za polufinale Svetskog prvenstva, ali dovoljno da nastave borbu za OI u Tokiju.

- Čestitke reprezentaciji Srbije na osvojenom bodu. Ne znam šta bih rekao, veoma sam razočaran. Imali smo sve u svojim rukama i sve to smo prosuli. Tužan sam - rekao je posle remija selektor Danske Klavs Brun Jorgensen.

Srbija će u borbi za peto mesto na turniru igrati protiv Crne Gore.

Video: Utakmica sa Danskom rešena je fantastičnom odbranom Srpkinja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA