≫ 

"Grmi" himna Crne Gore pred borbu za 5. mesto: Evo zašto Srbija mora da pobedi u balkanskom derbiju

Za duel dva tima nije potrebna dodatna motivacija

  • 5

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra u petak u 6.30 po našem vremenu, izuzetno važan meč za 5. mesto na Svetskom prvenstvu, i to, protiv neugodne i motivisane Crne Gore.

Pred našom selekcijom neće biti lak zadatak u balkanskom derbiju država koje su do nedavno nastupale kao jedna selekcija. Crnogorke su izuzetno kvalitetan sastav, a takmičenje u Grupi II završile su baš kao i Srbija na 3. mestu koje garantuje razigravanje, i što je najvažnije, kvalifikacije za Olimpijske igre.

Sa jedne strane, Srbija ulazi u meč u usponu forme, sa 2 pobede i jednim remijem iz druge faze, kao i dva poraza sa početka, dok Crnogorke imaju tri trijumfa i dva poraza. Sve ovo garantuje dobar rukomet i meč u kojem se očekuje velika borba i pored toga što se igra van borbe za medalje.

Naime, Srbija će u slučaju pobede igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u grupi u kojoj su Rumunija, Severna Koreja, kao i četvrtoplasirana ekipom sa prvenstva. U suprotnom,  očekuju nas teži rivali, i to, trećeplasirani tim prvenstva, potom Kina i Mađarska ili Švedska.

Sudeći po motivisanosti koju Crnogorke pokazuju pre meča, tokom intoniranja himni, kao i posle svakog gola, Srbija će morati dobro da se oznoji za novu pobedu, koju svi očekujemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    12. decembar 2019 | 15:26

    Pa valjda treba da grmi srpska himna, patriote!

  • dragan

    12. decembar 2019 | 15:46

    🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪samo pobeda napred

  • Andrija Berane

    12. decembar 2019 | 16:19

    Morao sam da se uzdržim da se ne nasmijem na sav glas. E jada toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA