≫ 

Hokejaši Srbije na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru

Hokejaši su prošle zime ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog hokeja, kada su sve tri selekcije na svetskim prvenstvima osvojile zlatne medalje i plasirale se u viši rang takmičenja

  • 1

Reprezentacija Srbije u hokeju otputovala je u Sisak gde će od 13. do 15. decembra učestvovati na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru.

Hokejaši Srbije boriće se za plasman u sledeći krug i učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022, a rivali će im biti Turska, Bugarska i Hvratska.

Tim menadžer reprezentacije i generalni sekretar Hokejaškog saveza Danilo Vukotić kaže da srpski tim neće imati lak zadatk.

- Očekujemo teške utakmice. Ekipa je mlada, ali siguran sam da će moći da da sve od sebe. Najteži duel biće sa domaćinima, koji su favoriti. Verujem da će poslednji mehc sa njima odlućiti koja selekcija prolazi dalje - rekao je Vukotić.

Hokejaska reprezentacija Srbije Foto: Hokejaski savez Srbije

Reprezentaciju Srbije sa klupe vode kanadski stručnjaci selektor Džon Trip i njegov pomoćnik Rajan Koglan, a u strucnom štabu nalaze se još i tim menadžer Danilo Vukotić, Marian Bradić (ekonom), Miloš Milinković (lekar) i Igor Vujićić (fizioterapeut).

Dres Srbije na turniru u Sisku nosiće golmani: Arsenije Ranković, Jug Mitić, Petar Stepanović, igraci: Nemanja Vučurević (kapiten), Pavle Podunavac, Uglješa Novaković, Ivan Anić, Marko Dragović, Igor Mitrović, Marko Mladenović, Mateja Popović, Andrija Španjević, Andrej Cvik, Viktor Čengeri, Relja Radosavljević, Uroš Bjelogrlić, Srdan Marković, Siniša Pajić, Mirko Đumić, Srđan Suboticj, Dušan Grkovicj, Aleksa Lukovicj, David Tomaševicj, Lazar Leštarić.

Prva utakmica zakazana je za petak u 15 sati, a protivnik je reprezentacija Turske, dan kasnije hokejaši će igratii protiv Bugarske u istom terminu, dok će u nedelju od 17 sati snage odmeriti sa Hrvatskom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    12. decembar 2019 | 20:27

    Nekad davno sam trenirao sa ovim momcima... Idemo Vucurevic, Cengeri, mladi Pajic..., ajmo bre!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA