≫ 

Rukometašice Srbije poražene od Crne Gore: Našu selekciju čeka teži put do OI 2020

I pored poraza glavni cilj, kvalifikacije za OI, je ispunjen

  • 24
Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Crne Gore 28:26 (13:12) u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu u meču koji je, pored borbe za plasman, odlučivao i o rivalima u kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Naša selekcija u ovom susretu je imala igru i vođstvo, uspevala je da se vrati u igru u momentu kada je Crna Gora vodila, ali su rivalke u završnici ipak bile koncentrisanije pa je pobeda Srbije u ovom meču izostala.

 

Od samog starta Srpkinje su imale furiozan start i zaigrale baš onako kako umeju, pa je serija od 6:2 najavila povoljan ishod po našu selekciju. Ipak, usledio je period igre koji je potpuno pripao Crnogorkama, koje uspevaju da se oporave od početnog šoka i potpuno preokrenu rezultat u svoju korist.

Tako je posle prednosti Srbije, Crna Gora napravila seriju 10:2 i stekla 4 gola prednosti. Do kraja poluvremena, izabranice selektora Ljubomira Obradovića nastojale su da uhvate kakav takav rezultatski priključak, u čemu su i uspele, pa početkom drugog dela igre ponovo dolaze do vođstva od 14:13.

Međutim, kada se očekivalo da će razlika da se poveća u korist Srbije, usledio je veliki broj grešaka i izgubljenih lopti, kao i novi nalet rivalki, koje dolaze do vođstva od 22:19. Tu prednost uspevaju da sačuvaju do kraja susreta, i tako dođu do važne pobede.

Našu selekciju predvodila je Stoiljkovićeva sa šest golova, sa četiri je pratila Trifunovićeva, dok su po tri dodale Nikolićeva i Janjuševićeva.

Sa druge strane, po četiri gola su postigle Raičevićeva i Ramusovićeva, a po tri su postigle Brnovićeva, Despotovićeva, Mehmedovićeva i Radičevićeva.

Bez obzira na poraz, naša selekcija je obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a igraće u nešto težoj grupi sa trećeplasiranim timom prvenstva, kao i sa Kinom i Mađarskom ili Švedskom. Crna Gora kvalifikacije igra u grupi sa Rumunijom, Severnom Korejom, kao i četvrtoplasiranom ekipom prvenstva.

Video: Rukometna magija Kristine Liščević i finta za gol vredan borbe za Tokio

Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Foto: rss.org.rs

SP, meč za peto mesto:

Srbija – Crna Gora 26:28 (12:13)

Park dom, Kumamoto

Gledalaca 4.000

Srbija: Cvijić 2, Janjušević 3, Jovović, Kojić 1, Lavko 2, Liščević 2, Nikolić 3, Obradović, Pop-Lazić 1, Radojević, Radosavljević 2, Risović (3 odbrane), Stevin, Stioljković 6, Tomašević (9 odbrana), Trifunović 4

Crna Gora: Batinović (8 odbrana), Brnović 3, Bulatović 1, Despotović 3, Grbić 2, Jauković 1, Klikovac 3, Knežević, Mehmedović 3, Mugoša, Nenezić, Premović, Radičević 3, Raičević 5, Ramusović 4, Ujkić 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    13. decembar 2019 | 07:04

    Nisam ni ocekivao pobedu...Fali nam protiv CG to "NESTO", uvek blizu a tako daleko. Ne znam da li smo ih i jednom pobedili do sad. Kako god, dobro odigrano prvenstvo, srecno u kvalifikacijama za OI.

  • Mrcke

    13. decembar 2019 | 08:21

    Odes na svetsko i cilj ti je da udjes u kval. za Oi????? Valjda ti je cilj da uzmes neku medalju????

  • dragan

    13. decembar 2019 | 08:22

    🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA