Rukometašice Španije i Holandije u finalu SP: Srbija protiv Rusije ili Norveške u kvalifikacijama!

Znamo ko će se boriti za zlato, a ko za bronzu

  • 7
Rukometna reprezentacija Španije Printskrin: Youtube/IHF

Ženska rukometna selekcija Španije igraće u finalu Svetskog prvenstva u Japanu protiv Holandije, nakon što je savladala Norvešku 28:22 (13:13).

Španija je ispisala najveći uspeh u istoriji ženskog rukometa tako što je iznenadila favorita Norvešku i stigla do druge svetske medalje, posle bronze u Brazilu 2011. godine.

Najefikasnija na meču bila je Kabral Barbosa sa sedam golova, Rodigez ju je pratila sa šest, a kod Norvežanki najbolja je bila Aune sa pet.

Finale SP Španija - Holandija na programu je u nedelju od 12.30 po srednjeevropskom vremenu, dok se dva sata ranije u borbi za bronzano odličje sastaju Rusija i Norveška.

Upravo će duel Rusije i Norveške dati odgovor na to ko će biti rival Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ko bude osvojio treće mesto, biće rival našem timu grupi kvalifikacionog turnira za Tokio.

Trenutno je poznato da su u našoj grupi pored Srbije još Kina i Mađarska.

Video: Rukometna magija Kristine Liščević i finta za gol vredan borbe za Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momo

    13. decembar 2019 | 17:14

    to znaci..niste od OI

  • Mlatko Radic

    13. decembar 2019 | 15:48

    Imamo sansu da u Tokio posaljemo cak 7 reprezentacija.Muska kosarkaska, zenska kosarkaska, muska odbojkaska, zenska odbojkaska, zenska rukometna, muska vaterpolo i muska basket reprezentacija. U Riu smo imali 4.

  • Deki

    13. decembar 2019 | 16:16

    Posto Rusija nece ici na olimpijadu (ako ostane na snagu donesena kazna) mislim da cemo u grupi biti sa CG, Rumunijom i S. Korejom, jer ce doci do pomeranja...Turnir ce se igrati u CG najverovatnije jer su se oko toga maksimalno angazovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA