Skandal u finalu SP: Holandija postala prvak penalom u poslednjoj sekundi, Španci brutalno pokradeni

Analiziraće se ova situacija u danima koji slede

  • 14
Foto: Printscreen Twitter

Ženska rukometna reprezentacija Holandije postala je prvak sveta u u japanskom Kumamotu, ali će na njenu titulu biti bačena velika senka kada se bude analizirao način na koji su Holanđanke u poslednjim sekundama uspele da dođu do zlatne medalje.

One su u meču sa Španijom pobedile 30:29, sedmercem u poslednjoj sekundi meča! Sedmerac je Lois Abing pretvorila u titulu prvaka. Međutim, Španci tvrde da su opljačkani.

Golmanka Holandije je probala da izbaci loptu brzo napred iz svog prostora od šest metara i ispred nje je skočila i presekla pas Ainoa Ernandez. Sudije su procenile da Ernandez nije imala pravo to da uradi, dale su joj crveni karton i dosudile penal koji je Holandija iskoristila sa zvukom sirene.

Španci su nakon svega izašli ogorčeni na suđenje zbog odluke koja je direktno odlučila pobednika, a deluje skandalozno jer je Ernandez bila van golmanskog prostora kada je presekla pas.

Početak utakmice je nagoveštavao bolju igru Španije koja je golom Ainoe Ernandez povela sa 6:2 u šestom minutu. Španske igračice su prednost od tri gola održavale do sredine poluvremena kada Holanđanke serijom od tri gola uspevaju da sustignu Španiju i izjednače na 9:9 u 20. minutu.

Igralo se nekoliko minuta u egalu dok Holandija nije iskoristila pad odbrane Španije, novim naletom povela 16:13 i tim rezultatom otišla na poluvreme. U nastavku je Šandi Barbosa povela svoj tim golovima, ali je Holandija povećala razliku do 41. minuta kada je bilo 22:17.

Španija je do završnice topila tu prednost gol po gol. Barbosa je igrala sjajno, mada je propustila šansu da izjednači dva minuta pred kraj, to je pošlo za rukom Marti Lopez pa se u poslednji minut ušlo sa 29:29, sve do napete završnice u kojoj je Holandija slavila.

Video: Utakmica sa Danskom rešena je fantastičnom odbranom Srpkinja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    15. decembar 2019 | 15:19

    E nek je i Spance neko pokrao. Njihove sudije su sistematski krale nase rukometase i rukometasice godinama. Neka su ih osakatili

  • SrbskiBek

    15. decembar 2019 | 15:32

    Kad sam procitao naslov ja pomislih..ovo partizan igrao protiv nekog !!! ????? Oni su uvek pokradeni !!!!!

  • Dare

    15. decembar 2019 | 15:22

    Kako je ovo kradja ako su pravila takva kakva jes? A koliko sam ja upucen svako namerno ometanje protivnika da baci loptu u kontra napad se kaznjava sa 2 minuta i sedmercom. Takva pravila su doneta da bi se ubrzao rukomet i da bi sto manje bilo prekida. E sad ako se pravila postuju nije bitno dal je zadnji sekund utakmice ili prvi,treba da se sudi po pravilima pa kako god se zavrsilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA