Rukometaši Srbije se spremaju za Crnu Goru i Hrvatsku: Imamo lepu priliku za drugu fazu EP!

Mogu li Orlovi preko komšija do nove runde?

  • 0
Aleksa Kolaković, Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Ivica Veselinov/ RSS

Srednji bek rukometne reprezentacije Srbije, Aleksa Kolaković, kaže da se tim dobro sprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije okupila se u nedelju u Kovilovu, gde obavlja prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo.

- Mogu da kažem da dobro radimo, treninzi su ozbiljni, dajemo sve od sebe, radimo punom parom da bismo se što bolje spremili za sve ono što nas očekuje. Polako ulazimo u dobar ritam i spremamo se za te prve dve utakmica sa Egiptom, pa onda "Zlatna liga" i na kraju ono zbog čega smo ovde - Evropsko prvenstvo - rekao je igrač San Rafaela za sajt RSS.

Prva pripremna utakmica Srbiju očekuje u subotu, od 18 sati na Banjici, a protivnik je Egipat, a dan kasnije "Orlovi" će sa istim rivalom odmeriti snage u Nišu.

Ulaz na obe utakmice ce biti slobodan uz podignutu ulaznicu-pozivnicu na blagajnama, a nakon tih utakmica izabranici Nenada Peruničića će učestvovati na turniru "Zlatne lige".

- Pripreme za Evropsko prvenstvo kreću upravo preko tih utakmica sa Egiptom, a kasnije i na mečevima sa jačim selekcijama u Zlatnoj ligi. Tu bi trebalo da vidimo na čemu smo i koliko zaista možemo.

Srbija će na Evropskom prvenstvu biti u grupi A zajedno sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom u Gracu.

- Crna Gora je mlada ekipa i pokazala je već da može sa svim da igra i svakoga da pobedi. Bili su bolji od Danske u kvalifikacijama za EP 2020. Sa druge strane, Belorusija je nezgodan protivnik, koji takođe može svakoga da iznenadi, ali isto tako i od svakoga da izgubi. Hrvatska jeste najjača selekcija u našoj grupi, ali mislim da je ovo dobra grupa za nas i da imamo lepu priliku da se plasiramo u narednu fazu takmičenja - zaključio je Kolaković.

Video: Slavlje srpskih rukometašica posle utakmice za srčku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA