≫ 

Kovačević: Srbiju uvek gledaju kao favorita, znamo naš cilj u Berlinu

- Nas su uvek gledali istim očima, uvek smo favoriti gde god se pojavimo i u kakvoj god formi - Kaže Kovačević

  • 0

Najbolji odbojkaš Evrope Uroš Kovačević rekao je da je priznanje Odbojkaškog saveza Srbije za najboljeg igrača u 2019. godini samo šlag na tortu za kraj jedne uspešne godine.

Primač Srbije osvojio je zlato na prvenstvu Evrope, gde je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira, što je kasnije u obzir uzela i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) koja ga je izabrala za najboljeg odbojkaša Starog kontineta.

Titulu najboljeg igrača poneo je i u izboru Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

- Pun sam utisaka. Stvarno bih se zahvalio Odbojkaškom savezu Srbije na ovoj nagradi. Pored ovakvih giganata kao što su moji saigrači, dobiti ovu nagradu je velika čast. Svakom od njih je mogla pripasti. Ovo je samo šlag na tortu za kraj 2019. godine. Bilo je lepo podsetiti se ovih trenutaka. Nije da sam ih zaboravio, ali sada sam se na njih vratio posle tog septembra - rekao je Kovačević.

Srbija je osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu 2019. napravila veliko iznenađenje, imajući u vidu da je nekoliko nedelja pre starta takmičenje dobila novog selektora, a tu je bio i neuspeh na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Bariju kada nije izborena viza za Tokio.

Sada ekipa Slobodana Kovača na kvalifikacioni turnir u Berlin putuje kao favorit.

- Nas su uvek gledali istim očima, uvek smo favoriti gde god se pojavimo i u kakvoj god formi. U Bariju nam je bio loš turnir, pre toga smo bili četvrti na svetu. Znamo koji su naši ciljevi, daćemo sve od sebe u Berlinu. Biće težak turnir, jer je to jedno mini Evropsko prvenstvo, prolazi samo jedan, što je malo nezahvalno. Kako nama, tako i drugima. Imamo mali broj treninga i odlučivaće faktor sreće i forma ekipa. Motivacija svakako, jer ako ideš bez nje na bilo koji turnir ne možeš ništa da ostvariš - zaključio je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA