≫ 

Šampioni smo Evrope, zaslužujemo da igramo u Tokiju: Kapiten odbojkaša Srbije priželjkuje Igre

Nemanja Petrić je ocenio 2019. kao najbolju u karijeri, ali želi da 2020. bude još bolja

  • 1
France Volleyball France Serbia Michel Euler

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić izjavio je da je ponosan na osvajanje evropskog zlata i da je 2019. godina bila posebna za srpsku odbojku.

Posle neuspeha na turniru u Bariju u avgustu 2019. godine kada nije izborena viza za Olimpijske igre u Tokiju i odlaska Nikole Grbića sa mesta selektora, odbojkaši Srbije predvođeni novim trenerom Slobodanom Kovačem u septembru su postali šampioni Evrope pobedom protiv Sloveniju u finalu 3:1.

Titula evropskog šampiona u muškoj konureniciji osvojena je nekoliko nedelja nakon što su odbojakšica odbranile evropski tron na EP u Turskoj.

Odbojka Srbija Slovenija Foto: Tanjug/AP

- Pokazali smo mnogo u 2019. godini i sami rezulati govore sve. Veoma je drago što je nastavljen pozitivan kontinuitet osvajanja medalja. Posebna godina za nas, osvojili smo zlato zajedno sa devojkama i mislim da odbojka na ovim prostorima pokazuje da zaista zaslužuje pažnju, jer rezltatima vratimo sve ono što nam je povereno i mnogo mi je drago zbog toga - rekao je Petrić Tanjugu.

Video: Atanasijević: Zašto nisam došao na Marakanu sa odbojkašima

Izabranici Slobodana Kovača 2020. godinu otvaraju olimpijskim kvalifikacionim turnirom u Berlinu, gde će u od 5. do 8. janura igrati protiv Francuske, Holandije i Bugraske u grupi B, dok su u grupi A smeštene Nemačka, Belgija, Slovenija i Češska.

Samo pobednik turnira obezbediće plsaman na OI u Tokiju.

Odbojka Srbija Slovenija Foto: Tanjug/AP

- Čeka nas izuzetno težak turnir, a sa druge strane rezultat sa EP nam daje za pravo da verujemo u naš kvalitet, da možemo da pobedimo svakog protivnika i da se nađemo na Olimpijskim igrama. Na nama je da pokažemo našu najbolju igru na terenu i mislim da ako uspemo to da uradimo da imamo velike šanse. Ponavljam neće biti lako, ali treba da se nosimo sa pritiskom da smo jedna kvalitetna ekipa i jedan od favorita. Idemo sa jasnim ciljem u Berlin".

Primač srpske reprezentacije upitan je i šta bi voleo da ispriča kada dođemo do kraja 2020. godine.

- Znam šta bih želeo da vam kažem, to je negde san svih nas. Nadam se da ćemo prvi korak ka tome uspeti da ostvarimo sada u januaru - zaključio je Petrić.

Video: Nemanja Petrić: Jako smo ponosni što smo vas obradovali

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA