≫ 

Jedan veliki tim se oprašta u Tokiju i odlazi u večnost: Savić najavljuje pohod na novo zlato!

Selektor vaterpolista Srbije nema dilemu kada su ambicije i ciljevi u pitanju

  • 3

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje 14. januara i traje do 26. , a Srbija će pokušati da po peti put zaredom postane šampion. Tu će nastupiti trofejna generacija srpskih vaterpolista, koja će tokom leta 2020, braniti još jedan šampionski naslov i to na Olimpijskim igrama u Tokiju.

A posle toga se opraštaju Filip Filipovović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, odnosno momci koji su proteklih 14 godina nosili kapicu Srbije.

Još jedan šampionski naslov braniće srpski vaterpolisti u 2020. Ovoga puta prvi put će kao aktuelni prvaci učestvovati na Olimpijskom turniru.

FILIP FILIPOVIC Foto :MN Press

- O Tokiju razmišljamo još od Rija, jer cilj je da osvajamo medalje na najvećim takmičenjima. Da budemo skromni, zlatne medalje. To su zacrtani ciljevi, a sve ostalo ne bi trebalo da bude toliko važno - rekao je Savić za Sport klub.

- Treba da vidimo koji će još timovi učestvovati, pa ćemo videti. U svakom slučaju, biće to takmičenje gde će jedan veliki tim, jedna velika generacija igrati svoje poslednje Igre. Nadam se da će uspeti da se popne na pijedestal večnosti.

Video: Savić posle velike pobede nad Hrvatskom: Obećano - ispunjeno, publika je dobila spektakl

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA