≫ 

Francuzi "počistili" Srbiju u Berlinu: Evropski šampioni poraženi na startu kvalifikacija za OI

Srbija je igrala dobru odbojku, ali su Francuzi bili koncentrisaniji u ključnim momentima

  • 13
Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Odbojkaška reprezentacija Srbije borbu za vizu za Olimpijske igre počela je porazom od 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) od selekcije Francuske na kvalifikacionom turniru u Berlinu.

Evropski šampioni posle polufinala u Parizu, kada je Srbija preokretom slavila sa 3:2, ponovo su odmerili snage sa "starim znancima", a zanimljivo, od finala sa Slovenijom nisu odigrali niti jedan meč.

Od starta Francuska je bolje ušla u meč, diktirala ritam i vrlo rano stekla dva i tri poena prednosti. Srbija je uspela u dva navrata da izjednači, čak i povede, ali su Francuzi brzo vratili prednost koju su sačuvali do kraja seta.

U nastavku, Srbija je furiozno startovla serijom 7:2. Ipak, posle 9:3 za selekciju Srbije, usledio je pad u igri Orlova. Francuszi su se "probudili" zaigrali mnogo bolje i počeli da tope prednost. Posle 15.13 za rbiju, usledila je serija rivala od 5:0 i potpuni preokret. Do kraja seta, Srbija je bila primorana da juri vođstvo. Selektor Boba Kovač tajm-autima pokušavao je da trgne tim, ali bez uspeha. Posle fantastičnog početka seta, usledilo je vođstvo rivala od 2:0 u setovima.

Do kraja, u 3. setu je viđen egal meč od početka do kraja. Niti jedna ekipa nije imala više od jednog, do dva poena prednosti. Srbija jeste diktirala ritam, ali su Francuzi, baš kao i tokom prva dva seta, pratili u stopu naš tim i na kraju preuzeli vođstvo od 24:21 i na kraju slavili.

Da podsetimo, u ponedeljak, 6. januara rival Srbije će biti Holandija (14 sati), a posle slobodnog dana, Srbija će treći meč odigrati u sredu, 8. januara protiv Bugarske od 14.30.

Srbija igra u grupi sa Francuskom, Bugarskom i Holandijom. U drugoj grupi igraju Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka, a samo pobednik kvalifikacija plasiraće se na OI.

Takođe, u odnosu na Evropsko prvenstvo, u timu Srbije napravljene su tri promene. Tako je Okolić povređen, a pored njega još nisu tu Ćirović i Todorović. Umesto njih u timu su Stanković, Vučićević i Mitić.

Kvalifikacije za OI:

Srbija – Francuska  0:3 (21:25, 21:25, 22:25)

sudije: Zenovič (Rusija) i Cesare (Italija).

dvorana: Maks-Šmeling

Srbija: Kovačević, Mitić, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Stanković, Vučićević.

Francuska: Grebenikov, Patri, Tonuti, Tili, Linel, Engape, Le Ru, Brizar, Vinkelmiler, Le Gof, Bultor, Louati, Činjeze, Karl.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    5. januar 2020 | 15:05

    Ma bre ovo je sramota da evropski prvak igra kvalifikacije,nebitno dal je Srbija,Francuska,Italija ili ko god.

  • Mlatko Radic

    5. januar 2020 | 15:02

    Lose.Vrlo lose a evropski smo prvak.Za OI moraju da se pobede Holandija i Bugarska.

  • Partizan

    5. januar 2020 | 16:50

    Sram vas i stid bilo.Imate li obraza da komentarisete. Bili prvi ili poslednji uvek sam uz vas. Idemo OI🏆🥇🥇🏆🥇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA