≫ 

Podatak koji mnogo govori o duelu Srbije i Rusije: U 19 mečeva delfini ne znaju za poraz!

Prvi duel na Evropskom prvenstvu u Budimpešti na programu je u utorak od 17.30

  • 0

Vaterpolisti Srbije u utorak u 17.30 (RTS 1) igraju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Rival je, po mnogima, najkvalitetniji sastav posle, naravno, našeg tima.

Ipak, Rusi ne bi trebalo da budu težak zalogaj ali je činjenica da zahtevaju pun oprez i respekt. Pogotovo jer je reč o fizički sjajno pripremljenom timu, koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji je na prošlom prvenstvu Evrope namučio Srbiju. Bilo je tada 11:9 za naš tim.

Od osamostaljenja Srbija u 19 mečeva nikada nije izgubila od Rusije. Nekada velika vaterpolo sila nema medalju sa velikog takmičenja još od 2004. kada je na Igrama u Atini osvojena bronza. Bila je to odlična ekipa.

Olimpijada Rio 2016 - vaterpolo, Srbija - Italija - Foto: Tanjug/AP

- Oni i danas imaju kvalitetne igrače ali jednostavno uvek i nešto nedostaje. Kao da u najvažnijim momentima ne mogu da se povežu. Od nas zavisi, bitan je ulazak u utakmicu i da je dobro počnemo i posle mirno privedemo kraju - kaže Duško Pijetlović koji odlično poznaje ruski tim obzirom da je do prošle godine igrao u Dinamu iz Moskve.

Za Ruse na prvenstvu neće igrati jedan od najboljih igrača Holod zbog povrede ramena. Naši igrači kažu da pažnja treba da se obrati na centre Lisunova i Dervijakina, zatim odličnog šutera a tu su i internacionalci Merkulov i Harkov.

U svakom slučaju optimizam je prisutan. Srbi znaju kako se otvara veliko prvenstvo i gledaju samo sebe.

Video: Počinje EP u vaterpolu: Srbija juri istorijsko zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA