≫ 

Hrabra Srbija porazom od Hrvatske se oprostila od EP!

Zbog prethodna dva poraza selekcija Srbije nije imala šanse za plasman u drugu fazu takmičenja

  • 88

Rukometaši Srbije odigrali su odlično meč 3. kola u grupi A na Evropskom prvenstvu ali su poraženi od Hrvatske 24:21, koja je obezbedila plasman dalje. Srbija nije imala šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja, pa je ovaj meč bio revijalan rezultatski, ali ipak za prestiž. I naši momci su ga hrabro odigrali.

Podsetimo, Srbija je poražena od Belorusije sa 35:30, u prvom kolu, a onda i od Crne Gore 22:21, dok je Hrvatska zabeležila pobede nad Belorusijom (31:23) i Crnom Gorom (27:21).

 

Ovo je bio treći poraz naše selekcije koja je debaklom završila učešće na šampionatu. Greške protiv Belorusije i Crne Gore skupo su ih koštale, jer se videlo protiv Hrvatske da mogu mnogo više. Treba istaći da je ovo nova mlada ekipa Srbije kojoj je ovo tek drugo takmičenje zajedno. Momci u proseku imaju 24, 25 godina i neki prvi put igraju velika takmičenja.

Srbija će posle ovog neuspeha igrati pretkvalifikacije za SP u Egiptu u martu, a potom najverovaznije i baraž.

Srbija je odigrala mnogo bolji meč sa kvalitetnijom ekipom nego što su bile prethodne dve i imala je šansu čak i da pobedi. Hrvati su samo na početku stekli prednost 2:5, ali je naša ekipa dominirala u nastavku prvog poluvremena u na veliki odmor je otišla sa dva gola prednosti 10:8.

Nenad Peruničić

Foto: Marko Jovanović

U nastavku su naši momci igrali dobro, borili se i vodili sa dva gola prednosti 14:12, ali su od 46. minuta do 50. izgubili koncentraciju, počeli su da promašuju čak i zicere.

Palo je samopouzdanje i Hrvatska je iskoristila priliku da preokrene sa nekoliko kontranapada na 15:18, a zatim i 15:21 u 50. minutu  čime je meč prelomljen.

 

Do kraja susreta Srbija se trudila da spusti razliku i uspela je na trenutak da priđe na 19:21, ali je na kraju Hrvatska slavila sa 21:24.

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko JovanovićSRBIJA -HRVATSKA

SRBIJA - HRVATSKA 21:24 (10:8)

Srbija: Crnoglavac 1, Cupara, Đukić 1, Ilić N., Ilić V. 3, Ivanišević, Кolaković, Кukić 3, Marsenić, Mošić 1, Nikolić 3, Pešić, Pušica 2, Radivojević 3, Sretenović, Zelenović

Hrvatska: Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 3, Horvat 3, Šarac, Кaračić 3, Musa 1, Mamić 2, Cindrić 1, Matanović, Mandić 1, Ravni, Šipić 1, Šego, Ašanin

SEMAFOR: 2:5 (11.) 6:6 (18.) 9:8 (23.) 12:10 (37.) 14:16 (46.) 15:21 (50.) 19:21 (55.)

Evropsko prvenstvo, grupa A

Belorusija - Crna Gora 36:27

Srbija  - Hrvatska 21:24

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

2. POLUVREME

60. MIN: 21:24 KRAJ.

56. MIN: 19:21 Odličnih pet minuta srpske ekipe koja je iskoistila opuštanje Hrvata posle velikog vođstva, ali sve je manje vremena za preokret.

54. MIN: 18:21 Uspela je Srbija da se vrati na samo tri gola zasostatka, ali ima malo vremana samo šest minuta do kraja.

52. MIN: 15:21 Iskusni tim Hrvatske nastavlja da dominira i da povećava razliku. Izgleda i deluje da su se naši momci "izduvali" a igrači Hrvatske lako čitaju svaki napad i seku lopte za kontre. Srbija ima igrača manje i Peruničić traži da se rizikuje i igra bez golmana, što nas je koštalo  dva laka gola na prazan gol Srbije posle lopeg napada.

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko Jovanović

49.MIN: 15:18 Raste prednost Hrvatske, a naš tim i dalje srlja u napadu.

46. MIN: 14:16 Neverovatan pad u igri našeg tima, pala je koncentracija, srljali su bez potrebe u napadu, umesto da poziciono igraju preko srednjeg beka i to je rezultiralo da iskusna Hrvatska napravi preokret.

42. MIN: 14:12 Ne predaju se mladi "orlovi" ponovo imaju plus 2. Cupara je skinuo jedan zicer, a onda smo odigrali odlično dva napada i uspeli da ponovo dođemo do solidnog vođstva

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko Jovanović

37. MIN: 12:12 Nismo izdržali nalet hrvatske ekipe, koja je krenula mnogo ofanzivnije i sa svim najačim igračima iako i  meč rezultatski i bodovno ne znači ništa. Uspeli su da stignu rezultat Srbije.

34. MIN: 12:10 Uzvraća Srbija odmah i održava prednost od dva gola Efikasan je bio Nikolić ponovo sa crte.

32. MIN: 10:9 Hrvatska koristi priliku jer imamo igrača manje pošto je na kraju prvog poluvremena isključen Marsenić.

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko Jovanović

1. POLUVREME:

30. MIN 10:8 Odlična igra Srbije u poslednjih pet minuta poluvremena, totalno su iznenadili Hrvate i preokrenuli rezultat. Bilo je čak 2:5 u 10. minutu, a onda su naši dali osam a primili samo tri gola.

26. MIN: 10:8  Cupara se razbranio, a Srbija počela da igra kao u transu i stekla je dva gola prednosti prelepom akcijom "cepelina"

22.MIN: 8:8 Drže se rukometaši Srbije odlično protiv nadmoćnijeg rivala. Uspeli su da stignu tri gola prednosti i da ostanu u kakvom-takvom egalu. Hrvati trenutno imaju incijativu i drže gol prednosti, ali se naši momci vraćaju.

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko Jovanović

18. MIN: 6:6 Iskoristili smo prednost čoveka više da se vratimo u meč i ovoga puta sa mnogo boljom igrom u napadu i pogođenim sedmercem.

16. MIN: 4:6 Neverovatno je da je Srbija imala priliku da ima izjednačenje, pa čak i da povede, ali previše grešaka našeg tima uticalo je da Hrvatska vodi sa dva gola razlike. Promašili smo sedmerac i dva zicera.

10. MIN: 2:5 Hrvatska polako podiže tempo igre, ali tome doprinosi i neafikasna igra našig igrača koji su dva zicera promašili, tačnije promašio ih je Radivojević.

Rukomet Srbija - Hrvatska

Foto: Marko Jovanović

6.MIN: 1:2 Srbija se dobro držala, odbranila nekoliko napada, a onda Nikolić istrčava kontranapad i uspeva da savlada golmana Šega, za izjednačenje. Ipak, odmah Hrvatsi uzvraćaju golom. Za sada malo sporiji tempo obe ekipe, Srbija je imala nekoliko dobrih napada, ali je golman Hrvatske dobro odbranio.

2. MIN: 0:1 Srbija igra odbranu 5-1 pokušavamo da opteretimo bekove Hrvatske , ali to ide malo teže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. januar 2020 | 22:26

    Utakmica je bila odlicna, drago mi je naravno sto smo mi pobijedili ali mi je iskreno malo zao i vas. Nazalost ne ne mozemo svi dalje. Ja osobno najveci problem vidim u vasem treneru, on igracima psuje Boga i zeli biti kao sef dok se i nas dere na nase ali sa respektom, timski je igrac i zbog toga ga igraci postuju a to je jako bitno za napredak ekipe. Pozdrav svima

  • Veky

    13. januar 2020 | 22:14

    Čestitke Srbiji na muškoj igri.Da ste tako igrali prosle dve utakmice išli bi s nama dalje.Poz iz Podravske Slatine

  • Hrvat

    13. januar 2020 | 22:15

    Vaterpolo, Košarka 😂😂😂 Kad budete igrali finale svjetskog prvenstva u nogometu javite se!!! Iznad svih Hrvatska!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA