≫ 

Mađarska šokirala Dansku: Prvaci sveta pred ispadanjem sa EP u grupi

Rukometna reprezentacija Mađarske odigrala je nerešeno sa Danskom 24:24 u trećem kolu grupe E Evropskog prvenstva

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Mađari su remijem stigli do trećeg boda u grupi u kojoj su potpuno šokirani za sada svetski prvaci Danci, koji se sa jednim bodom nalaze na trećem mestu i vrlo nezgodnoj situaciji pred meč sa Rusijom.

Treba im pobeda uz poraz Mađara od Islanda koji sa dve pobede za sada ima maksimalan učinak u grupi.

Najefikasniji je u Mađarskoj bio Zolt Balog sa sedam pogodaka, dok je na drugoj strani Magnus Braming imao šest. Dancima je umnogome pomoglo i neverovantnih 20 odbrana raspoloženog Niklasa Landina, ali nedovoljno za pobedu.

Mađarska je tokom većeg dela meča vodila protiv favorizovane selekcije i tek je Toft Hansen tri minuta pred kraj doneo svojoj selekciji prvo vođstvo na meču.

Gol vredan remija dao je Szita u preostalom vremenu, a Danskoj nije pomogla ni pomoć sudija u finišu kada su imali nekoliko prilika za šut sa podignutim rukama.

To im ništa nije vredelo pa će, ukoliko Islanđani ležernije odigraju protiv Mađarske i dopuste joj makar bod, Danci kao aktuelni svetski prvaci takmičenje završiti već u grupi.

Da podsetimo, Srbija je u svojoj grupi A takmičenje završila sa tri poraza, od kojih je poslednji doživela u ponedeljak uveče od Hrvatske sa 24:21.

Video: Rukometaši Crne Gore uz pivo i komitsku zastavu slave pobedu nad Srbijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA