≫ 

Peruničić bodri komšije: Hrvati, uzmite zlato, vaši navijači to zaslužuju

Srpski selektor je oduševljen atmosferom koju su Kockasti priredile u Gracu

  • 20

Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu porazom od Hrvatske, a selektor Orlova Nenad Peruničić česitao je komšijama i poželeo im da osvoje zlatnu medalju.

Popularni Terminator je bio oduševljen atmosferom koju je u Gracu napravilo oko 5.000 hrvatskih navijača.

- Želim Hrvatskoj baš zbog navijača da uspe da dođe do zlata, a želeo bih da se to dogodi i nama, da ne ostanemo sami kakvi smo bili ovde u Gracu - rekao je Peruničić, a prenosi portal Index.hr.

Rukomet Srbija - Hrvatska Foto: Marko Jovanović

Selektor je i uoči meča istakao da žali što Srbija nema podršku poput Hrvatske.

- Žao mi je što nas navijači nisu podržali na ovom prvenstvu. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graca. Voleo bih da osećaju veću pripadnost reprezentaciji. Razumem da ljudi kod nas idu na košarku i odbojku jer dožive pravi rezultat, ali podrška je potrebna i onda kada ne ide. Žao mi je, ali vrlo malo navijača iz Srbije je bilo uz nas. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Volio bih da vidim stotinak srpskih zastava, a ne deset na tribinama. Navijači iz Hrvatske uvek dolaze na početak prvenstva i takvu ljubav prema dresu treba poštovati.

Peruničić smatra da je njegov tim pokazao srce.

- Igrali smo zbog nas samih, ova selekcija nije kućna varijanta reprezentacije, nego želi da igra bez straha protiv svakoga. Znam da im je sada teško, ali pokazano nije bilo dovoljno da bismo otišli dalje - zaključio je Nenad Peruničić.

Video: Bez Tompsona i ustaštva: Hrvatska je pre 20 godina medalju slavila potpuno drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    14. januar 2020 | 10:55

    E, sad si dotakao 10 m ispod dna! Ajde ti u Pljevlja i ne vraća se više!

  • marko

    14. januar 2020 | 11:25

    slihtaro uvuci se jos malo

  • Jug

    14. januar 2020 | 11:47

    Jesu li to oni navijaci sto su jurili nasa 2 navijaca da im skinu skalp...e moj perune,pao si mnogo nisko...bio si igrac ali los trener a poslije ove izjave i los .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA