≫ 

Vaterpolistkinje Srbije izgubile od Hrvatske na EP

Ovo je treći poraz nacionalnog tima na prvenstvu

  • 5
Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Vaterpolo savez Srbije

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Hrvatske 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1) u trećem kolu A grupe na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Bio je to treći poraz izabranica Dragane Ivković na turniru, ali prvi u egal utakmici, nakon što su prethodno ubedljivo izgubile od Grčke i Rusije. Po dva gola za Srbiju postigle su Nada Mandić i Ana Milićević, a po jedan Nina Josifović, Anja Mišsković, Hristina Ilić i Tijana Jakovljević.

- Očekivala sam da ćemo da brzamo i spremala sam ih da budu strpljive. Nismo koristili centra koliko je trebalo. Igrač više kao da smo se prvi put skupili da igramo. Realno izgorele smo pre utakmice. Mnoge su brzale, nismo znali da stanemo na loptu i eto rezultat je takav. Hrvatska je više pokazala. Vanja je izašla bila umorna i zato je ušla Nina. Moramo da se podignemo - istakla je Ivković posle meča

U hrvatskom timu Emi Miljković i Ivana Butić postigle su po dva pogotka. Srpske vaterpolistkinje naredni meč igraju za dva dana protiv Slovačke.

Dunav Arena. Sudije: Dutil (Francuska), Nikolosi (Italija). Igrač više: Srbija 8 (2), Hrvatska 10 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Peterci: Srbija 1 (0), Hrvatska 1 (0).

SRBIJA: Lazić, Čegar, Pantović, Rudić, Josifović 1, Mišković 1, Gluščević, Mandić 2, Ilić 1, Vuković, Milićević 2, Jakovljević 1, Travar.

HRVATSKA: Ratković, Miljković 1, Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1, Skelin 2, Topić, D.Butić 1, Bukić, I.Butić 2, Barišić, Božan, Himenez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA