≫ 

Sreli smo najboljeg rukometaša Srbije na Zvezda - Žalgiris: Milosavljev o Crnogorcima, Nenadiću...

Meč Zvezda - Žalgiris bio je prilika za razgovor sa najboljim rukometašem Srbije

  • 16
Dejan Milosavljev Foto: Telegraf.rs

Učešće Srbije na Evropskom prvenstvu u rukometu bilo je poražavajuće, a selektoru Nenadu Peruničiću nedostajao je i golman Dejan Milosavljev.

Momak iz Dolova obeležio je 2019. godinu, bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige šampiona sa Vardarom, a posebno je briljirao u polufinalu protiv Barselone sa 18 odbrana. Osvojio je i SEHA ligu, prvenstvo i Superkup Makedonije, pa mu je sve to donelo transfer u Fikse Berlin.

Godina ipak nije bila savršena, razlog su povreda i decembarska operacija, zbog čega zvanično najbolji srpski rukometaš u 2019. nije mogao da bude deo reprezentacije u Gracu.

Dejan Milosavljev, Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Ivica Veselinov/ RSS

Milosavljeva smo sreli na evroligaškoj utakmici Crvene zvezde protiv Žalgirisa, a Dejan je za Telegraf otkrio kako se osećao gledajući mečeve Orlova i kako se kao bivši igrač Partizana našao na meču crveno-belih.

Razlog je velika ljubav supruge Marine prema Crvenoj zvezdi, a Dejanu je sport uvek na prvom mestu i nije mu teško da joj ispuni želju da zajedno isprate meč ekipe sa Malog Kalemegdana - gledali su Albu i Crvenu zvezdu u Berlinu, ako obaveze i treninzi oporavka dozvole, biće tu i za revanš u petak od 19.00.

- Povredio sam koleno i dugo je trajao oporavak, trajaće još nekih 25 dana, pa se vraćam na teren. Iskreno, jako mi je dobro u novom klubu i srećan sam što ću igrati Bundesligu, što mogu da se pokažem i na toj sceni. Bundesliga je najjača liga na svetu, mogu da kažem da je za prvih šest ili sedam meseci sve bilo jako dobro - kaže Dejan za Telegraf. 

 

Koliko je bilo teško pratiti uz TV saigrače?

- Nažalost, kada sam saznao da neću moći da budem na prvenstvu, nekako sam se pomirio sa tim. Opet, kada sam gledao kako se moji drugari bore, kako je njima u nekim situacijama, javlja se prirodan osećaj da želite da pomognete, to je prirodni sportski nagon. Tako sam se i ja osećao, nažalost, nisam mogao ni da ih bodrim uživo.

Kako ocenjuješ turnir - bili smo svesni da situacija nije najbolja, ali se očekivala barem jedna pobeda?

- Iskreno, i ja sam očekivao, to je normalno, želiš da pobediš, ali, ostali faktori su uticali, loše raspoloženje... Ne mogu ja o tome da pričam, šta je bilo i kako je bilo jer nisam bio među njima i nisam sve to video. Ali, što se tiče ostalog, to iznose igrači koji su mnogo iskusniji i koji su prošli 10 do 12 godina reprezentativnog statusa i koji mogu da pričaju o tome. Ja sam stvarno nov u svemu tome i tek sam počeo posle godinu i po dana da budem na spisku više vremena, konstantno. Ne mogu da kažem ništa kako je i šta je, to mogu stariji koji su osvajali medalje, koji imaju neku težinu i odgovornost.

Dejan Milosavljev Foto: AP/Tanjug

Može li krenuti u boljem pravcu, uz promene i povratak asova poput Nenadića, zvanično najboljeg igrača Evrope, koji se žestoko oglasio?

- Ja bih iskreno voleo da svi budu na raspolaganju u svakom trenutku, da svi Srbi ovde i u inostranstvu budu na raspolaganju. U vezi Nenadića ne znam, ni kad je odlazio, ja njega lično znam jako dobro, voleo bih da bude tu. Zbog čega je tako ispalo oko njega ne znam, to je na njemu. On se za to pita.

Meč sa Crnom Gorom je ostavio utisak i na Milosavljeva, zbog svega što se dešavalo "iza kulisa".

- Iskreno, imam jako dobrih drugara u reprezentaciji Crne Gore. Ne mislim da su oni hteli nešto politički, što se pokreće i što sam čitao i gledao. Mislim da nisu to uradili namerno, niti su u jednom intervjuu izneli nešto u čemu su atakovali na Srbiju. Mislim da je to samo politika i ono što sportu ne bi trebalo.

U klubu, jedan cilj je posebno zacrtan za novu sezonu.

- Meni je najbitnije da se vratim što pre. Kad bude - biće, ne bih da opet imam problema, nadam se da ćemo napraviti što bolje rezultate što se tiče EHF kupa, to je najbitnije i na prvom mestu. Ako budemo u finalu ili osvojimo, imamo šansu da igramo Ligu šampiona sledeće godine.

Video: Milosavljev za Telegraf: Došao sam kao rezerva, postao najbolji golman Lige šampiona!

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    16. januar 2020 | 21:56

    Nemojte vise nisu rukometasi cg nista lose mislili sa dresovima...neka izadju sa saopsrenjem ako nisu...sto ste toliko naivni...mi u cg najbolje znamo kako cetinjani disu i koliko su licemjerni...znamo kako se slavilo na cetinje i kako su slavili rukometasi...gori su od hrvata

  • Cocc

    16. januar 2020 | 21:22

    Ovo je najbolji rukkmetas Srbije? Zar nije Nenadic neki dan proglasen za najboljeg igraca evrope

  • Pp

    17. januar 2020 | 00:11

    Gadi mi se od vas sportista koji ne postujete svoj narod, državu i veru i koji uvek opravdavate svoje ustaške, šiptarske i komitske kolege koji uriniraju po svemu srpskom. Posebno vi rukometaši ste nule od ljudi, i toliko vas i narod podrzava i postuje. Svi su veće patriote od vas, pa čak i migranti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA