≫ 

Predsednik RS BiH besan na izjavu da ekipa nije imala ni torbe: Pomoćni trener je bezobrazan!

Marinko Umićević kritikovao pomoćnog trenera selekcije koji nije ni bio angažovan od Rukometnog saveza

  • 0
Suman Bilal selektor rukometaša BIH Foto: AP/Tanjug

Predsednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RSBiH) Marinko Umčević ocenio je da su izjave pomoćnog trenera reprezentacije Lesea Boesena o uslovima rada bezobrazne i poručio da od selektora Bilala Šumana očekuje demant.

- Ne znam ko je taj čovek. On se sam nametnuo i došao tu, njega Rukometni savez nikada nije angažovao, to je privatna linija našeg selektora. On nema nikakav odnos s Rukometnim savezom, a njegova izjava je u najmanju ruku bezobrazna i sramna. Rukometaši BiH su pripreme obavili u hotelu s pet zvezdica, sve im je isplaćeno.

- Putni troškovi, dnevnice za Hrvatsku, dnevnice tamo, nova oprema. Selektor i on su se tek u Norveškoj setili da nemaju doktora i fizioterapeuta. A naš selektor i njegov bajni pomoćnik imaju četiri pomoćnika. To nema nigde na svetu. I EHF je rekao da mogu biti samo dva pomoćnika - rekao je Umičević za Klix.ba.

Suman Bilal selektor rukometaša BIH Foto: AP/Tanjug

Prvom čoveku RSBiH posebno je zasmetala izjava danskog trenera da Hrvati i Srbi ne žele funkcionalnu multikulturalnu Bosnu i Hercegovinu, a rukometna reprezentacija je primer funkcionalne multikulturalne BiH

- Šta se on petlja da Srbi i Hrvati neće da učestvuju u radu saveza? Kakve su to njegove izjave? Pa ja sam predsednik, a Srbin sam. Imamo i Srba i Hrvata u reprezentaciji. Kako može da se upusti u takve gluposti. Na koncu konca i njegova je Danska ispala. Nek ide tamo, neka bude selektor Danske. On je za Upravni odbor nepoželjna osoba nakon takvih izjava.

- Dolazio je na svoju ruku. Mi smo njemu nedavno isplatili 6.000 KM putnih troškova za avionske karte. Ja sam šokiran njegovom izjavom, jer ono je stvarno bezobrazno. I voleo bih da se oglasi selektor, da sve to demantuje. Tražim od njega, ako to nije njegovo maslo, da se javi i sve demantuje. Sve smo ljudima platili - ističe Umičević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA