≫ 

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu EP: Posle velike borbe potopili Holanđane!

Evropski šampioni igrali sumeč protiv autsajdera, a osim pobede želeli su da još malo podignu formu

  • 13

Vaterpolisti Srbije ostvarili su i treću pobedu u grupi B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Ovoga puta potopljena je Holandija sa 11:4, ali utakmica nije bila toliko laka kao što rezultat govori.

Holandija je u dva navrata vodila 0:2 i 3:4, a sve je rešeno u trećem periodu kada su naši momci za dva minuta dali četiri gola i došli do 7:4 i tako prelomili meč.

Sada su kao prvoplasirani u grupi obezbedili direktan plasman u četvrtfinale i čak četiri dana odmora za nesmetan rad i trening. Nema sumnje da je i pred meč u jutarnjim satima Dejan Savić dao jak trening da se u meč uđe sa umorom, zato i nije sve fukcionisalo kako treba na početku. Ali, važno je da je obezbeđeno četvrtfinale.

SRBIJA -HOLANDIJA 11:4

(0:1, 3:1, 5:2, 3:0)

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 3, Dedović 1,  Ranđelović, Ćuk, Pijetlović D 1, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, Mitrović 1, Mitrović B.

HOLANDIJA:Vagner, Venhus, Vinkelhorst 1, Van De Burg, Van Ijperen,  Lindhout 2, Gotemaker, Nispeling, Miler, Jansen, Koopman, Lukas, Huijsmans

DEJAN SAVIC Foto: MN Press

Srbija će u četvrtfinalu 22. januara čekati pobednika meča Nemačka - Španija u osmini finala. Četvrtfinale je na programu u sredu, a meč Srbije je od 17.30 sati.

U četvrtfinalu su još Italija, Mađarska, Hrvatska..

Parovi osmine finala koje je u ponedeljak su: Španija - Nemačka, Crna Gora - Turska, Rusija - Gruzija, Rumunija - Grčka.

filip filipović Foto: vss.rs

TOK  MEČA:

IV ČETVRTINA:

28. MIN: 10:4 Totalno demoliranje Holandije iako nije delovalo da će tako biti posle prve dev četvrtine. Sa dva peterca u poslednjem periodu Srbija je obezbedila ubedljivu pobedu.

26. MIN: 8:4 Nemaju snage Holanđani da izdrže ovaj ritam koji igra Srbija. Na kraju će ovo biti ubedljiva pobeda.

Andrija Prlainović, Evropsko prvenstvo u vaterpolu Foto: Tanjug/AP

III ČETVRTINA:

24. MIN:8:4 Torpdeovanje Holanđana se nastavlja, a rival je izgubio sigurnost jer ne daju golove ni sa dva igrača više.

22. MIN: 7:4 Prlainović maestralno vezuje dva gola zaredom i donosi najveću prednost na ovom meču. Buknula je kontra naših momaka kao iz udžbenika.

20. MIN: 4:4 Velika borba se vodi u bazenu "Dunav Arene" u Budimpešti Aleksić donosi izjednačenje Srbiji posle dva uzastopna gola Holandije kojim su poveli sa 3:4.

17. MIN: 3:2 Promena golmana u drugo m poluvremenu umesto Branislava Mitrovića, na golu je Gojko Pijetlović. Srbija igra dobru odbranu sa igračem manje za sada.

Vaterpolo savez Srbije, Dušan Mandić Foto: Marko Todorović

II ČETVRTINA:

16. MIN: 3:2 POLUVREME

13. MIN: 3:2 Preokret Srbije, kojoj je dovoljno dva minuta da odigra kako zna i da preokrene meč Filip Filipović donosi prednost.

10. MIN: 1:2 Srbija smanjuje prednost preko Pijetlovića.

9. MIN:0:2 Holadnija daje novi gol i čini ovaj meč još zanimljivijim.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

I ČETVRTINA:

8. MIN: 0:1 Čudna sitacija za Srbiju, da u prvoj četvrtini ne da gol, ali znajući sistem Savića verovatno su jutros imali jak trening.

5. MIN: 0:1 I dalje bez gola Srbije koja je imala nekoliko dobrih napada, ali nisu uspeli da savladaju golmana Holandije čak ni sa igračem više

1. MIN: 0:1 Prvi napad Holanđana i odmah gol, malo opuštenije su naši momci ušli u ovaj meč gde su apsolutni favoriti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    18. januar 2020 | 22:12

    Srbija Srbija Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸Bravo.

  • Igor

    18. januar 2020 | 21:36

    Bravo vaterpolisti 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸Srbija Srbija Srbija.

  • Srbija

    18. januar 2020 | 21:43

    Balkanci dominiraju vaterpolom!!!Gde su sada Francuska,Švajcarska,Turska,Engleska(Ujedinjeno Kraljevstvo),Poljska...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA