Šego magičnom odbranom uveo Hrvatsku u polufinale: Nemci nisu mogli da veruju kakav zicer je skinuo!

Dva poteza su prelomila

  • 6
Austria Handball European Championship Foto: Tanjug/AP

Rukometna reprezentacija Hrvatske plasirala se iz Grupe 1 u polufinale Evropskog prvenstva u Beču, pobedom nad Nemačkom 25:24 posle neverovatno dramatične završnice.

Hrvati su pobedili golom Igora Karačića na minut i po pre kraja meča, iako su na poluvremenu zaostajali tri gola (11:14), a Nemci su u prvom delu igre imali čak i pet golova prednosti kada su vodili 13:8.

Uz pogodak Karačića, Marin Šego je odbranio zicer protivnicima na 13 sekundi do kraja i time izrastao u apsolutnog junaka, pa su "kockasti" notirali šesti bod i drugo mesto u grupi iza Španije.

Nemci su ostali na dva boda, pa će ići u doigravanje za peto i šesto mesto. Najbolji je kod pobednika bio upravo Karačić sa sedam pogodaka, Domagoj Duvnjak je dodao pet, a Uve Genšajmer je u timu Nemačke imao četiri gola.

U ostalim mečevima u subotu, Španija je pobedila domaćina Austriju sa 30:26, dok je Belorusija savladala Češku sa 28:25.

Grupa 2 je uzbudljivija jer tamo posle dva odigrana kola imamo dve ekipe sa po četiri i još dve sa po dva boda. Norveška i Slovenija su na prvom i drugom mestu, a slede ih Portugal i Mađarska.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Veselin Vuković o tome da li su Orlovima odsečena krila i slučaj Petra Nenadića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA