≫ 

Poglavar tzv. Crnogorske crkve o rukometnom meču: Više volim pobedu nad Srbima nego evropsku titulu!

Bura posle nove izjave!

  • 33
Miraš Dedeić Foto: Bujica

Gostujući na zagrebačkoj televiziji "Z1", poglavar tzv. Crnogorske crkve Miraš Dedeić provokativno je komentarisao rukometnu utakmicu Crna Gora - Srbija.

Crnogorci su pobedili Orlove i to im je jedini trijumf na turniru u Austriji, dok su se Orlovi bez dobijenog meča vratili. Rivali u grupi su bili još Belorusija i Hrvatska, a posebno je pažnju privukao meč Crna Gora - Srbija.

Savez Crne Gore je odlučio da se igra u zelenim dresovima, mnogima je to bila aluzija na pokret "Zelenaša" i podsetnik na istoriju po završetku Prvog svetskog rata, a nove varnice u trenutno ozbiljnoj situaciji rasplaio je poglavar tzv. Crnogorske crkve.

Protiv njega i aktuelnih dešavanja već dugo protestuju vernici Srpske pravoslavne crkve, a posebno je šokantna izjava Dedeića u emisiji.

- Meni lično je to velika pobeda i više volim što su njih dobili nego da su postali prvaci Evrope - rekao je Dedeić.

Miraš Dedeić je drugi po redu kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, a sebe tituliše kao "Arhiepiskopa Cetinsjkog i Mitropolita Crnogorskog".

Video: Veselin Vuković o tome da li su Orlovima odsečena krila i slučaj Petra Nenadića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    20. januar 2020 | 12:35

    Jel ovo neki NATO- pop !!!!

  • Lazar

    20. januar 2020 | 13:12

    Svešteno lice pa makar to bio i Rasčinjeni Pop ne sme da se bavi ovakvim stvarima. To potvrđuje još jednom o kakvoj sekti je reč . Veze on nema sa Bogom

  • 👤

    20. januar 2020 | 12:37

    Мираљи Дедај

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA