≫ 

Ambasador Srbije u Mađarskoj priredio prijem za vaterpoliste

Vi ste najtrofejniji sportski savez u našoj zemlji, ponos svih nas - istakao je Ivan Todorov

  • 0
Ambasador Srbije u Mađarskoj Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Vaterpolo reprezentacija Srbije

Ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov priredio je danas prijem za žensku i mušku vaterpolo reprezentaciju Srbije, učesnike Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Pored vaterpolistkinja i vaterpolista, Vaterpolo savez Srbije predstavljali su još predsednik VŠ Viktor Jelenić i izvršni direktor Ðorđe Ðordević.

- Drago mi je da ste ovde, zahvalan sam što ste našli vremena da budete u vašoj ambasadi. Vi ste najtrofejniji sportski savez u našoj zemlji, ponos svih nas. Srbija i Mađarska imaju najbolje odnose u istoriji. To je rezultat istorijskog pomirenja iz 2014. kao i ličnog angažovanja dvojice predsednika Vučića i Orbana.

- Razmena sa Mađarskoj je bila 2,7 milijadre dolara, šesta po investicajama u Srbiji. Brojni protokoli, potpisani na zajedničkim sednicama vlada, predstavljaju pravne okvire za delovanje. Moram da kažem da je to izraženo u sportu, a pravi primer je sjajna saradnja dva vaterpolo saveza - ambasador Todorov, prenosi VSS.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Vaterpolo reprezentacija Srbije

Todorov j poželeo sreću srpskim selekcijama u nastavku takmičenja.

- Muškarcima želim da nastave listu uspeha, sjajno to rade. Devojkama želim pobedu protiv Nemica. Velika je stvar što su ovde i verujem da ce sledeci put bolje da prođu - zaključio je Todorov.

Kapiten muške selekcije Filip Filipović predao je Todorovu zastavicu i majicu sa potpisima igrača, dok je tim mendžer ženske reprezentacije Goran Čanković, poklonio knjigu o istoriji vaterpola u Somboru.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Vaterpolo reprezentacija Srbije

Da podsetimo, sledeći meč na prvenstvu Evrope Srbija igra u sredu od 17.30 sa boljim iz meča Nemačke i Španije koji se igra u ponedeljak od 16 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA