Srpski vaterpolisti: Znamo Špance, uigrani su i opasni, ali nismo ni mi za bacanje

Vaterpolisti Srbije dobro poznaju rivale iz Španije i apostrofiraju da imaju kvalitetne igrače i na golu i u napadu

  • 0

Dušan Mandić navodi da će meč biti tvrd i da golova verovatno neće biti mnogo.

- Snažan rival, dobro uigran, fizički moćan. Perone komanduje, Pinedo odlično brani, Granados i Munariz kvalitetni šuteri. Znamo na koga da obratimo pažnju. Ne očekujem puno golova, biće kao u finalu Barselone. Treba da nametnemo naš ritam, da ne uđemo u njihov. U svakom slučaju derbi četvrtfinala, odlučiće gol dva, a i oni znaju protiv koga igraju - rekao je Dušan Mandić.

Srbija i Španija se sastaju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 22. janaura od 17 sati i 30 minuta.

- Odlično se Španci poznaju, mahom su u jednom klubu i to im olakšava posao. Baš su uigrani ali nismo ni mi za bacanje. Imamo kvalitet, očekujem jako tešku utakmicu. Igrali smo nedavno utakmicu na pripremamaali taj meč ništa ne znači. Uvek se tada taktizira. To nije bila naša igra, vreme je da sada odigramo najbolje što možemo - kaže Duško Pijetlović.

Španija je iz svoje grupe prošla kao drugoplasirana, Srbija iz svoje kao prva, pa Nikola Jakšić smatra da sve zavisi od Delfina.

- Dobri su i očekujem tešku utakmicu. Bitno je kako ćemo da krenemo u odbrani. Ako bude kako treba onda možemo da se nadamo uspehu. Mislim da smo najbolja ekipa, stojim iza toga i zato kažem da sve zavisi od nas. Podiđemo formu i to je najvažnije - rekao je Jakšić.

Stefan Ranđelović kaže da adut može da bude poznanstvo iz Barselone.

- Dobro iz poznajemo, često smo igrali jedni protiv drugih. Zajedno smo radili u Barseloni. Imaju odlične pojedince, Peronea i Munariza pre svih. Moramo da nađemo rešenje za njihov visok presing - objasnio je Ranđelović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA