Hrvati opet slavili posle drame: "Kockasti" za prestiž i prvo mesto sa Špancima

Rukometaši Hrvatske pobedili su Češku sa 22:21 (11:8) u pretposlednjoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva u Beču

  • 1
Austria Handball European Championship Foto: Tanjug/AP

Hrvati su slavili golom Luke Stepančića u poslednjim trenucima meča i tako se "pretplatili" na pobede u dramatičnim završnicama pošto su na sličan način pobedili Nemačku, s tim što je tada golman Marin Šego odbranio zicer Nemcima.

Prethodno je Igor Karačić dao gol vredan trijumfa, a ovog puta je isto pošlo za rukom Stepančiću za šestu pobedu Hrvatske.

Najefikasniji su kod pobednika bili Marko Mamić sa pet golova i David Mandić i Marino Marić sa po tri. Kod Čeha je Ondrej Zdrahala imao sedam pogodaka.

Hrvati u poslednjem kolu igraju sa Španijom. Španci su takođe u dosadašnjem delu prvenstva bili perfektni, pa će se ove dve ekipe u direktnom duelu boriti samo ko će sa prvog, a ko sa drugog mesta ići u polufinale takmičenja.

Taj meč se igra 22. januara od 16 sati. Da podsetimo, u preostale dve utakmice dana Nemačka je pobedila Austriju sa 34:22, dok je Španija bila bolja od Belorusije sa 37:28.

Video: Ko manje mrzi, pobediće: Vuković o fenomenu Hrvatskog rukometa i polufinalu sa Srbijom iz 2012.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA