≫ 

Ništa od petog zlata: Srbija pala u četvrtfinalu od Španije i ostala bez medalje na EP!

Naši vaterpolisti igrali su najteži meč prvenstva protiv veoma ozbiljnog protivnika i pali su posle peteraca

  • 98

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije sa 10:9 (6:6) posle peteraca u meču četvrtfinala Evropskog prvenstva u Budimpešti. Bio je ovo najbitniji meč na celom prvenstvu, ulazilo u borbe za medalje, ali nismo bili na nivou. Srbija je tako predala krunu prvaka Evrope i nije uspela da po peti put krene u osvajanje zlata, što bi bio svojevrstan rekord.

Sada nam je još ostala titula na Olimpijskim igrama koju branimo u Tokiju u julu. Na ovom šampionatu Srbija će u borbu od petog do 8. mesta a rival će biti  Grčka koja je izgubila od Hrvatske 14:11

Prva pobeda Španije nad Srbijom na EP

Tradicija je bila na strani strani Srbije na ovom meču, jer nikada do sada nije izgubila od Španije na Evropskim prvenstvima, ali eto i to se desilo. Ovo je inače četvrta pobeda uzastopna selekcije Španije nad Srbijom računačujući sva takmičenja.

Vaterpolo Srbija - Spanija Foto: Tanjug/AP

Utakmica je bila neizvesna i uzbudljiva do samog kraja. Španci su imali napad na minut pre kraja kod rezultata 6:6, ali uspeli smo da izblokiramo i da imamo 25 sekundi za napad.

Ali na 10 sekundi pre kraja sudije sviraju faul u napadu našima. Međutim Španci ne uspevaju da daju gol i otišlo se u peterce.

U petercima Srbija je promašila dva penala (Prlainović i Mandić), Španci jedan i zasluženo su otišli u polufinale.

Vaterpolo, Srbija - Španija Foto: AP/Tanjug

SRBIJA - ŠPANIJA 9:10  posle peteraca 3:4

Dunav Arena. Gledalaca: 1800.

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 11 (5), Španija 11 (1). Dva igrača više: Srbija 1 (0), Španija 2 (1). Peterci: Španija 1 (1)

(6:6) (2:1, 1:4, 2:1, 1:0)

SRBIJA: Pijetlović G, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Pijetlović D, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović (0-2), Prlainović (0-3), Mitrović S (0-3), Mitrović B

ŠPANIJA: Lopez, Munjarez, Granados 1, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe , Delgado, Fernandez 1, Tahul, Perone 2, Malarč, Bustos, Lorio

Dobar početak slaba završnica

Srbija je dobro počela meč povela sa 3:1, ali onda je volšebno prestala da igra tu prepoznatljivu snažnu odbranu. Špancu su dali četiri gola zaredom i stigli do 3:5 na poluvremenu.

Imali su Španci prednost 4:6 sve do pred sam kraj meča, ali tada se budi srpska "vaterpolo mašina".

Prvo Ćuk smanjuje na 5:6, a zatim Mandić daje gol za izjednačenje.

Vaterpolo, Srbija - Španija Foto: VSS/UNIQA

Igralo se egal sve do kraja četvrtine, imali smo šansu da damo dva gola, ali smo brzopleto rešavali napade, forsirali neizgrađene šuteve i to nas je koštalo da meč ode u peterac. Špancu su na kraju bili poklekli, ali smo im dali šansu da ostanu u meču.

Na kraju, peterci su lutrija. Najiskusniji igrači Prlainović i Mandić su promašili i Špancu su iskoristili taj poklon za pobedu i plasman u polufinale.

Parovi četvrtfinala:

Italija - Crna Gora 8:10

Srbija - Španija 9:10 (6:6)

Mađarska - Rusija 14:10

Hrvatska - Grčka 14:11

Polufinale, 24. januar:

Crna  Gora - Mađarska 17.30

Španija - Hrvatska 19.00

Vaterpolo, Srbija - Španija Foto: AP/Tanjug

TOK MEČA:

PETERCI:

5. Granados 3:4 kraj

5. Ćuk  3:3

4. Larumbe 2:3

4. Aleksić 2:2

3. Delgado 1:2

3. Mandić 1:1 odbrana golmana

2. Munariz 1:1 promašaj

2. Prlainović 1:1 promašaj

1. Perone 1:1

1. Filipović 1:0

Vaterpolo, Srbija - Španija Foto: AP/Tanjug

IV ČETVRTINA:

32: MIN:6:6 Kraj Španci su imali napad na minut pre kraja, ali uspeli smo da izblokiramo i da imamo 25 sekudni za napad., ali na 10 sekundi pre kraja sudije sviraju faul u napadu našima. Međutim Španci ne uspevaju da daju gol.

32. MIN: 6:6 Poslednji minut meča. Španci imaju igrača više, Srbija je promašila napad prethodno iako je Savić tražio tajmaut i dao instrukcije, ipak nismo uspeli, Prlainović je šutirao preko ruke.

30. MIN: 6:6 Neverovatno šta promašujemo i gde žurimo. Stefan Mitrović dva napada zaredom brzopleto šutira i golman mu brani. Na sreću igramo bar dobru odbranu, kao na startu, a Špancima ističe napad bez šuta na gol.

27. MIN: 6:6 GOOOL Mandić drži naš tim u igri. Treći gol i jako bitan za samopouzdanje ekipe jer je izjednačujući.

25. MIN: 5:6 Odmah isključenje Aleksića na startu četvrtine, ali Španci promašuju napad sa igračem više.

Vaterpolo Srbija - Spanija Foto: Tanjug/AP

III ČETVRTINA:

24. MIN: 5:6 GOOOL Miloš Ćuk sekund pre kraja napada daje "bombu" i smanjuje prednost rivala. Mora Srbija bolje u odbrani ako želi da dse vrati na pobednički put.

21. MIN: 4:6 Nismo iskoristili nekoliko napada za izjednačenje i stigla je kazna. Veoma dobra španska ekipa igra vrlo sigurno. Srbija bledo u napadu, ne mogu da probiju golmana, sve im brani. Imamo loš šut 4-18

18. MIN: 4:5 GOOOL  Nikola Jakšić konačno probija bedem španske odbrane i smanjuje prednost. Na žalost ostali smo bez jednog beka Ranđelovića koji je zaradio tri isključenja.

17. MIN: 3:5 Prvi napad Srbije nisu naši momci iskoristili. Mora mnogo bolje u odbrani da bi se nešto uradilo.

Vaterpolo Srbija - Španija Foto: Tanjug/AP

II ČETVRTINA

16. MIN: 3:5 Još jedan gol Španaca i to iz daljine. Neverovatan pad naših delfina u odbrani, što se ogleda i u slabom napadu.

15. MIN:3:4 Novi gol Španaca, kao da je popustila koncentracija našeg tima. Nema one odbrane kojom su terali protivnike do pola terena. U napadu konfuzija delfina, nisu dali gol sa dva čoveka više.

14. MIN: 3:3 Nova greška Srbije, Španci iz kornera nabacuju centru pred golom, ali ga naši fauliraju i suđen je peterac, koji realizuje Perone.

Vaterpolo, Srbija - Španija Foto: AP/Tanjug

13. MIN: 3:2 Španci preko Fernandeza koji je sa četiri metra probušio mrežu Mitrovića smanjuju rezultat

13. MIN: 3:1 GOOOL Odlična asistencija Prlainovića za Ranđelovića pred samim golom i novi pogodak naše selekcije. Snažni Ranđelović je izdržao sve udarce i poentirao.

9. MIN: 2:1 Odlično se brani Srbija sa čovekom manje, grantinu defanzivu igraju igrač naše ekipe, ali na žalost i Španci igraju dobru odbranu, pa je teško da se probije "španski zid"

Vaterpolo Srbija- Španija Foto: Telegraf

I ČETVRTINA: 2:1

8. MIN: 2:1 Španci koriste igrača više i smanuju rezultat.

7. MIN: 2:0 GOOOL  Madićeva levica je sevnula opet posle asistencije Vica i igrača više.

6. MIN: 1:0 Propuštamo zicere što je jako loše psihološki u ovoj utakmici. Vico je sam bio ispred golmana koji mu je odbrani šut.

Vaterpolo Srbija- Španija Foto: Telegraf

4. MIN: 1:0 GOOL Dušan Mandić naš najefikasniji igrač probija led i donosi prednost. Inače je naš najefikasniji igrač na šampionatu.

4. MIN: 0:0 Srbija promašuje dva napada zaredom sa čovekom više..Najviše naših napada ide preko krila i Filipovića i Mandića

1. MIN: 0:0 Počeo je meč, za sada Španci promašili napad, ali i Srbija igra se vrlo oprezno.

Vaterpolo Srbija - Spanija Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    22. januar 2020 | 18:50

    To je ono sto sam nagovestavao, sistemski se unistava VK Partixan najtrofejniji VK Balkana ciju su skolu prosli svi reprezentativci pa sad nek igraju ti sto unistavaju Partizan i iskljucuju grejanje da buduci reprezentativci igraju u hladnoj vodi. Bravo momci ovim samo dajete do znanja usijanim glavama da ne dozvoljavate gasenje Partizana pa neka traze bolje od vas ako imaju.

  • Grobar

    22. januar 2020 | 18:45

    Unistili ste VK Partizan koji je proizveo mnogo vrhunskih vaterpolista,tako vam i treba ajmo napredna srbijo

  • Bios

    22. januar 2020 | 18:45

    Daj da još gasimo VK Partizan možda i uzmemo neku medalju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA