≫ 

U napadu igrač više, mi dobijemo kontrafaul, to se samo nama sudi! Prlainović ljut posle poraza

Kada se podvuče crta, ostaje žal za prilikama propuštenim tokom meča

  • 2

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović razočaran je, a nije zadovoljan ni sudijskim kriterijumom u četvrtfinalnoj utakmici sa Španijom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Delfini, čiji je sponzor UNIQA osiguranje, su od Španaca poraženi sa 10:9 posle peteraca, nakon što su regularna 32 minuta utakmice završena bez pobednika - 6:6. Prlainović je na kraju u prvi plan izbacio i učinak španskog golmana Danijela Lopez Pineda, koji je često delovao kao "zid" na golu.

- Sve što je mogao da odbrani večeras, odbranio je. Napravio je razliku, mi smo uspeli da se vratimo nakon 5:3, 6:4 - kazao je Prlainović po završetku utakmice.

- Imali smo na kraju trenutke da prelomimo, imali smo dva, tri napada u poslednja četiri minuta. Falilo je malo strpljenja da možda i povedemo. Da smo poveli drugačije bi izgledao kraj - dodaje Andrija.

Na kraju se sve svelo na deset peteraca. Upravo Prlainović i Dušan Mandić su promašili u timu Srbije, Španci su pogodili četiri i prošli su u polufinale i borbu za medalje. Međutim, tokom meča je italijanski arbitar Rafaele Kolombo nekoliko puta donosio odluke koje se nisu dopale našim igračima.

- U napadu kada imamo igrača više mi dobijemo kontrafaul, to se samo nama sudi - naglasio je Prlainović.

Srbiji sada preostaje doigravanje za što bolji plasman, od petog do osmog mesta, a prvi naredni rival naše selekcije biće poraženi iz okršaja Hrvatske i Grčke.

Video: Savić: Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne može uvek na peterce da se prođe!

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte, Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    22. januar 2020 | 22:14

    Sudija je video da je naš vaterpolista udario nogom ispod vode Španca!!!! Da umreš od smeha!!! Takvo je bilo sudjenje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA