≫ 

Možeš na utakmicu, ali ne možeš na stadion: Da li je ovaj dečko najveći baksuz među navijačima?

Fanovi Kanzasa traže da se dugogodišnjem navijaču zabrani prisustvo na meču za NFL titulu

  • 0
kanzas siti čifs navijač Foto: twitter/Chiefs

Suzdrži se od pranja veša dok Čifsi ne pobede. Zaključaj se u kupatilu tokom utakmice ako misliš najbolje voljenom timu. I štagod da se desi, nemoj da pustiš Čarlsa Pena blizu Erouhed stadiona.

Sirotom Penu, poznatom među navijačima Kanzasa kao "Bed Luck Chuk" (baksuzni Čak), nezvanično je zabranjeno da dolazi na utakmice Čifsa od strane sujevernih navijača ovog tima - kao i kvoterbeka Patrika Mahomsa - koji strahuje da bi njegovo prisustvo moglo da bude maler.

Počelo je sve kao obična šala među Penovim drugarima, ali se ispostavilo kao fenomen nakon što je Čak tvitovao svoj video kako u opremi Čifsa napušta stadion tokom utakmice sa Hjustonom u trenutku kada su gosti vodili sa 21:0.

- Možda je stvarno istina, čoveče - rekao je Pen u videu i zapitao se da li je njegovo prisustvo krivo za lošu partiju ekipe.

- Moramo da se vratimo nekako, tako da odoh ja kući - dodao je Pen.

Nekoliko dana kasnije u razgovoru za CNN bio je iskren.

- Nikada nisam verovao u malere ili tako nešto. Bio je to samo očajnički pokušaj da se nešto promeni s moje strane - rekao je Čak.

U drugoj četvrtini Čifsi su postigli 28 poena i pobedili sa 51:31. Mala nesebična žrtva je upalila. Pen je takođe preskočio i nedeljno finale konferencije sa Tenesijem i to na zahtev kluba, a posle svega isplatilo se, njegov tim se plasirao u Superboul posle 50 godina.

Bolna serija poraza

Pen (31) je rođen u Kanzasu i navija za Čifse celog života. Opet, Čifsi su izgubili svaku plej-of utakmicu kojoj je Malerozni Čak prisustvovao uživo i to često neshvatljivo. Njegova gubitnička serija započeta je 2013. godine kada je sa nekoliko drugara gledao vajld kard plej-of utakmicu protiv Indijanapolisa. Koltsi su pobedili Čifse, a Penu su isti ti momci zabranili da ikada više gleda utakmice s njima.

- Kadgod sam se pojavljivao na žurkama na kojima se gledala utakmica uvek su svi svaljivali krivicu na mene - otkrio je Čak.

Prvu plej-of utakmicu uživo je gledao 2017. a Čifsi su je izgubili od Pitsburga za dva poena. Posle toga usledilo je još nekoliko srceparajućih plej-of poraza, ali je Pen bio samouveren i rešio da se ove sezone vrati na Erouhed stadion. Uostalom, Čifsi su bili na skoru 12-4 u regularnom delu sezone i delovali moćno na terenu.

kanzas-siti-cifsi Foto: Tanjug/AP

- Želeo sam lično da vidim pravu pobedu u plej-ofu - rekao je Čak.

Međutim, čim je utakmica počela Hjuston je bio furiozan, a Pen na kraju prve četvrtine tužno konastatovao:

- Možda nisu u pitanju Čifsi, možda sam ipak ja - prisetio se detalja iz klipa koji je postao viralan na internetu.

- Odlučio sam da napustim stadion, a dok sam izlazio sa stadiona, Čifsi su postigli prvi tačdaun i pokrenuli čudesan preokret.

Video je stigao čak do prve zvezde Kanzasa Patrika Mahomsa koji je posle utakmice poručio preko novinara Čaku da ostane kod kuće uoči duela sa Tenesijem. Čifsi su se kao klub pridružili apelu kvoterbeka i organizovali žurku i gledanje utakmice u Penovom domu, uz besplatne poklone za Čaka u vidu opreme voljenog tima.

- Da li će mi ovakva žurka kućna nadoknaditi osećaj sa stadiona gde nisam prisustvovao osvajanju titule uživo? Ne znam. Zabavno mi je sve ovo što se dešava oko mene - iskren je Čak.

Šta ćemo sa Superboulom?

Navijači Kanzas Sitija veruju da će, ukoliko mu budu ponuđene karte za 54. Superboul gde Čifsi igraju sa San Franciskom (3. februara), Pen biti tamo. Čak i ako ne može da uđe na utakmicu, nada se da će se dobro zabaviti u Majamiju na dan najvećeg američkog događaja.

kanzas-siti-cifsi Foto: Tanjug/AP

- Želim da iskusim Superboul. Navijači Kanzasa će mi sigurno zabraniti da uđem na utakmicu , jer me žele daleko od stadiona. Ali, ljudi, razumite me, ovo je jedinstven događaj u mom životu. Nisam nikada video naš tim da igra u Superboulu, i moram bar da budem u Majamiju, ako ne budem mogao na stadion - poručio je Čak Pen.

Na kraju priznao je i da zna da većina fanova San Franciska želi da ga vidi na tribinama, da se samo uvere da je najveći maler koji se pojavio među navijačima. Da li je to istina, videćemo 3. februara.

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA