≫ 

Kovač otkrio da li ostaje selektor posle neuspeha u kvalifikacijama za OI! Ugovor je istekao, ali...

Trener evropskih šampiona istakao da ostaje žal što ova ekipa neće igrati na Olimpijskim igrama

  • 2
Slobodan Kovač

Foto: Telegraf.rs

Selektor muške odbojkaške reprezenatcije Srbije, Slobodan Kovač izjavio je da je šteta što trenutna generacija odbojkaša neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Odbojkaši Srbije kao aktuelni šampioni Evrope, na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Berlinu početkom januara, nisu uspeli da izbore vizu za Tokio.

- Ključni igrači u timu borili su se sa zdravstvenim problemima. Uroš Kovačević nije igrao na dva meča u italijanskom prvenstvu posle turnira u Berlinu. Nemanja Petrić i Aleksandar Atanasijević imali su slične probleme.

- Pripreme za kvalifikaikacioni turnir počelil smo tek 27. decembra, jer je dan pre toga sedmorica igrača igralo u Seriji A. Bilo je malo vremena za pripreme, a već 3. januara smo krenuli za Berlin- rekao je Kovač u intervjuu za poljski list "Przeglad Sportowy".

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

Kovač je rekao da su odbojkaši u klubovima naviknuti na drugačije sisteme treniranja i da je bilo malo vremena da se priviknu na njegove metode rada.

- Nije ni čudno što se nisu navikli na moj sistem rada i treniranja. To je normalna situacija. Nije nam pomoglo ni to što smo mečeve grupne faze igrali u terminima između 13.30 i 14.30. Ni psihološki nismo dobro započinjali te utakmice - objasnio je.

Reprezenatciju Srbije Kovač je prošle godine u septembru odveo na krov Evrope, samo tri nedelja pošto je preuzeo selektorsku poziciju od Nikole Grbića, pa je na osnovu tog rezultata javnost imala velika očekivanja od kvalifikacionog turnira u Berlinu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

- To je normalno, jer se od reprezentacije Srbije svaki put očekuju medalje, tako je još od 1995. godine kada smo osvojili bronzanu medalje na EP. Šteta što ova sjajna generacija igrača neće igrati na Olimpijskim igrama. Zbog toga nisam iznenađen goričinom koju je ostavio turnir u Berlinu".

Kovač je upitan i da li će ostati na poziciji selektora reprezentacije Srbije.

- Da. Moj ugovor je okončan nakon olimpijskih kvalifikacija, ali razgovarao sam sa predsednikom našeg saveza Zoranom Gajićem i rekao mi je da on želi da nastavim ovaj projekat - zaključio je Kovač.

Video: Aleksandar Atanasijević o aferi sa italijanskom političarkom koja mu je napakovana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    23. januar 2020 | 02:30

    Али стварно је све отошло у .... Европски првак није се директно пласирао на Олимпијске игре. Смешни су...

  • Дејан Младеновић

    23. januar 2020 | 01:05

    Обавезно му продужити уговор

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA