≫ 

Vaterpolo savez pravi plan za EP u Beogradu: Posle Tokija se oprašta nekoliko igrača

Dobra reputacija olakšava posao u dobijanju organizacije, kaže Marijan

  • 2
Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan veruje da naša zemlja ima poverenje LEN-a kada je reč o organizaciji Evropskog prvenstva 2024. godine.

Za sada je sve samo na nivou preliminarnih razgovora, a prave procene slede tek narednih nedelja.

- Mi smo imali neke preliminarne razgovore sa čelnicima LEN-a. Oni su vrlo zadovoljni našom organizacijom Evropskog prvenstva 2016. godine, hteli bi to opet da ponove, hteli bismo i mi. Međutim, to je predmet analize narednih mesec, dva meseca i rekli smo da ćemo tada kada napravimo kalkulacije i probamo da formiramo budžet za organizaciju jednog tako velikog takmičenja.

- Tada ćemo ili izaći sa kandidaturom ili ne. Naravn da nam je velika želja da organizujemo jer je to nešto što populariše ovaj sport i što nam treba kako bismo bili u žiži i privlačni medijima i kako bismo privukli i sve one koji vole ovaj sport, sponzore i partnere da budu uz nas - rekao je Marijan.

Za to takmičenje bismo eventualno mogli da imamo ozbiljnu konkurenciju.

- Tel Aviv i Firenca. Dobio sam informaciju da Tel Aviv hoće da organizuje prvenstvo u Makabi areni što je onako ozbiljna konkurencija, ali mislim da zavisi najviše od nas i da su u LEN-u voljni da nam povere organizaciju jer smo se dokazali. Praktično je na nama, ukoliko procenimo da možemo da uđemo u kandidaturu, ući ćemo i ja iskreno verujem da ćemo dobiti tu organizaciju.

DEJAN SAVIC Foto: MN Press

Marijan je u razgovoru sa novinarima najavio i opraštanje nekolicine igrača iz aktuelnog sastava, mada nije precizirao o kojim je momcima reč.

- Danas smo pričali sa našim prijateljima iz VS Hrvatske oko promocije njihovog takmičenja 2022. Naravno da ćemo tu pomoći kao što verujem da će i oni nama ukoliko uđemo u organizaciju za 2024. Nakon OI u Tokiju verujem da će doći do podmlađivanja reprezentacije. Nekoliko igrača će se oprostiti i imaćemo novu ekipu.

- Imamo i selektora Dejana Savića koji vodi računa o tome, ne od juče, već godinama unazad. Neće biti problema ni u budućnosti kada je naš vaterpolo u pitanju.

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posle poraza Delfina od Španije, osvrnuo se i na borbu srpskog tima, koji sponzoriše UNIQA osiguranje, u doigravanju od petog do osmog mesta. Prvi protivnik je Grčka, koja je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatske.

- Uvek je teško igrati utakmice za plasman, doigravanje od petog do osmog mesta. Svakako da neće biti lako momcima da se napnu posle poraza prekjuče, ali znaju oni vrlo dobro šta im je činiti. Pokazivali su to godinama unazad i što se tiče njihove motivacije i ulaska u utakmicu mislim da tu neće biti problema i ja se nadam pobedi protiv Grčke.

- Nisu naivan protivnik, ali su i oni uzdrmani porazom od Hrvatske. Biće teška utakmica, ali verujem u pobedu naših momaka, kao što sam i do sada.

___ Foto: MN Press

Delfini su izgubili od Španaca na peterce 10:9, pošto je u regularnom delu meča bilo nerešeno 6:6.

- Mi smo i pre te utakmice rekli da očekujemo težak meč. Španija je došla kao aktuelni svetski vicešampion i već nekoliko godina su u usponu. Nažalost, ta utakmica se desila u četvrtfinalu, nijanse su odlučivale i pobedila je, kao što smo videli, Španija. Teško nam je pao poraz, ali kao i uvek do sada ćemo, pošto funkcionišemo kao velika porodica, analizirati razloga tog poraza. Ti momci su svih ovih godina na pravi način predstavljali zemlju i naš vaterpolo sport. Verujem da će tako biti i u budućnosti i mislim da će i oni sami izvući pouke iz svega ovoga i da ćemo ih uskoro gledati opet u njihovom najboljem izdanju - objasnio je Marijan.

On je na kraju istakao da je favorit reprezentacija Mađarske kao domaćin, uz ogradu da Mađari retko prođu dobro kada igraju u Budimpešti. A koa drugog favorita je označio upravo Špance.

Da podsetimo, Srbija meč doigravanja sa Grčkom igra od 16 časova u Dunav areni.

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte, Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA