≫ 

Vapaj Andrije Prlainovića: Partizan nam propada pred očima, situacija u vaterpolu je sve gora

Trofejni vatepolista podigao glas posle neuspeha u Mađarskoj

  • 22

Srbija je Budimpešti porazom na peterce protiv Španije u četvrtfnalu Evropskog prvenstva predala šampionsku vaterpolo krunu, a nesupeh je očekivano pokrenuo i polemiku oko budućnosti trofejnog sporta u nas.

Opet je kao i u Riju 2016. kada smo bili na vrhu Andrija Prlainović taj koji je podigao glas i upozorio na situaciju u trofejnom sportu. Proslavljeni vaterpolista je u intervjuu za hrvatski portal Indeks istakao da se problemi ovog sporta najbolje vide na primeru Partizana.

 - Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta situacija je glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me šta će biti nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024 - poručio je Prlainović.

Vaterpolo Srbija, Južna Afrika Foto: Tanjug/AP

Trofejni vaterpoista ističe da nije navikao da ispda u ranoj fazi velikog takmičenja.

- U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti. Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bili bolji. U najmanju ruku bili smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu da priznam da su bili bolji. Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali rivali. Želim im svu sreću.

Na kraju Andrija kaže i da navija za Mađarsku u borbi za zlato.

- Uvek navijam za Mađarsku kada Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Najpre, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju - zaključio je Andrija Prlainović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    24. januar 2020 | 15:10

    Partizan su unistili njegovi rukovodioci,tu prvenstveno mislim na Šoštara,pa Partizan je jedini klub u ovoj zemlji koji je imao sve,dobio je bazen za dzabe ,dobio je poslovni prostor za dzabe,uzimao pare od dece koja treniraju i sta je uradio ?Upropastio je sporski centar to je jedno ruglo koje sada drzava treba da renovira .

  • ljubo

    24. januar 2020 | 14:34

    Neka idu za Zagreb ako im ovde ne valja JSD oropale drzave.Imamo dosta Srpskih timova

  • nscz

    24. januar 2020 | 14:01

    Nek propada i onako nije Srpski klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA