Tim Srbije osvojio pet medalja na Zimskim svetskim master igrama

Veliki uspeh naših predstavnika u Insbruku

  • 0
Dejan Milutinović Foto: Privatna arhiva

Austrijski grad Insbruk, od 10. do 19. januara, bio je domaćin III Zimskih svetskih master igara (WWMG 2020). Na igrama je učestvovalo više od 3000 takmičara iz 56 zemalja sveta, koji su se nadmetali u 12 zimskih sportova. Organizator takmičenja je Međunarodna asocijacija master igara koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, a podršku ovogodišnjim igrama pružilo je više od 1000 volontera.

Pod sloganom #duh zajedništva sportisti amateri imali su šansu da se bore, rame uz rame, sa nekadašnjim vrhunskim sportistima i učesnicima zimskih olimpijada, a jedini uslov je bio da su stariji od 30 godina. Promovisanjem ideje „sport za sve“ i olimpijskih vrednosti, svi učesnici su težili da ostvare svoje najbolje rezultate u duhu međusobnog poštovanja i prijateljstva.

Srbiju je u Austriji predstavljao mali tim koji je uspeo da našoj zemlji donese čak pet medalja. U klizanju na kratke staze Miodrag Popović (40) osvojio je tri srebrne medalje u trkama na 500, 1000 i 1500 metara, dok je Dejan Milutinović (56) u umetničkom klizanju u svojoj kategoriji Silver III, osvojio zlatnu medalju u slobodnom klizanju i srebrnu medalju u artistik programu. Pored njih dvojice, u klizanju na kratke staze nastupila je i Kristina Pap.

- Bila je velika čast i zadovoljstvo klizati na ledu Olimpijske hale u Insbruku, one iste u kojoj su 1964. i 1976. godine održane Zimske olimpijske igre. Važnije od nastupa je divan osećaj što sam deo jedne lepe priče o ljubavi prema sportu koja još uvek traje, bez obzira na godine - izjavio je Milutinović i dodao da se nada da će Beograd u budućnosti dobiti više ledenih dvorana kako bi se stekli uslovi za dalji razvoj svih olimpijskih sportova na ledu.

Dejan Milutinović je po zanimanju diplomirani pravnik i zaposlen je već dve decenije na Beogradskom sajmu. Njegova monografija, pod nazivom „Slike i tragovi na ledu“, objavljena je prošle godine i bavi se razvojem klizanja na ledu u Beogradu u periodu od 1881-1891. godine.

Beogradski sajam spada u red društveno odgovornih kompanija koje uvek pružaju podršku svojim zaposlenima i podstiču njihove rezultate u aktivnom bavljenju sportom, kako rekreativnom, tako i takmičarskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA