Bitno je da se dignemo, sad još više žalim za Španijom: Aleksić neutešan i posle pobede nad Grcima

Žal za propuštenom prilikom i petercima sa Španijom i dalje tinja u glavama srpskih igrača

  • 2

Srpski vaterpolista Milan Aleksić kaže da mu je posle pobede nad Grčkom u prvom meču doigravanja za plasman od petog do osmog mesta još više žao zbog poraza od Španije (10:9 posle peteraca).

Srbija, koju sponzoriše UNIQA osiguranje je u prvom meču doigravanja savladala Grčku sa 12:9 i za peto mesto će igrati protiv Italije, koja je bila bolja od Rusije.

- Uspeli smo, bitno je pre svega psihološki da smo uspeli da odigramo utakmicu. Mislim da nije bilo loše, štaviše mislim da je u nekim trenucima bilo odlično. Ostaje sad još veća žal za onom utakmicom protiv Španije. Danas smo bili rasterećeniji psihički i raspoloženiji u napadu. U svakom slučaju posle tog poraza moramo biti zadovoljni ovom pobedom i ove dve utakmice iskoristiti na najbolji mogući način - rekao je Aleksić novinarima posle meča.

Malo ko je pre takmičenja očekivao da će se olimpijski šampion boriti sa svetskim za peto mesto, ali to je realnost. Aleksić upravo OI u Tokiju ističe kao glavno takmičenje ove godine.

- Nije, ali i ostale reprezentacije igraju odličan vaterpolo i ekipe koje su prošle su zasluženo tamo gde jesu. Nama ostaje da odigramo još tu jednu utakmicu i ono što je najvažnije ove godine, da analiziramo, da se pripremamo za leto i Olimpijske igre. Realno, to je najvažnije takmičenje koje ćemo imati ove godine - zaključio je Aleksić.

Delfini meč sa Italijanima igraju u nedelju.

Video: Filipović: Nije ovo tragično, imajte strpljenja za nas, bićemo opet oni zlatni delfini

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tuzno

    24. januar 2020 | 17:35

    Obrukasmo se. mada to sada tako izgleda ali za koju godinu bice realnost. Nismo vise u vrhu i to je to. Hvala za sve titule, to vreme je proslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA