Ovo je drugi put za 15 godina da sam ispao pre polufinala: Prlainović EP opisao kao usputnu stanicu

Hteli smo bar za peto da se borimo, kaže iskusni Prlainović

  • 4
andrija prlainović Foto: MN Press

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović kaže da je pobeda nad Grčkom u meču doigravanja za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, vratila njegov tim u ritam posle poraza od Španije.

Delfini, koje podržava UNIQA osiguranje, su Grčku u petak savladali sa 12:9 i time ušli u borbu za peto mesto sa Italijom, koja je u svojoj utakmici doigravanja bila bolja od Rusije.

- Hteli smo da se borimo za peto, a ne za sedmo mesto. Neobično je ovo za nas, zaista... Tek drugi put od kada igram za reprezentaciju da nisam u polufinalu, a to je dobrih petnaest godina. Neobično je svima nama, ali danas smo smogli snage i odgrali jako dobro kao tim, bilo je lepo i za gledanje i nama u igri. Današnja utakmica nas vraća u neki normalan ritam posle onog poraza od Španije koji je bio bolan i nadam se da ćemo protiv Italije odigrati dobru utakmicu - rekao je Prlainović posle meča.

Ovakav epilog utakmice je barem pomogao našim reprezentativcima da još jasnije sagledaju svoj primarni cilj - Olimpijske igre.

- Jedina stvar je tu što mi imamo svoj cilj. Tokio, kao i Italijani, to sam siguran. Ovo je usputna stanica i njima i nama. Imamo taj luksuz da posle svega što smo uradili možemo da razmišljamo o tom najvažnijem takmičenju. Sve usmeravamo ka tome, da budemo pravi u Tokiju i ovaj turnir je poslužio možda da još negde vidimo koje su nam slabosti, da ih do OI popravimo i da tamo odemo u najboljem mogućem stanju - istakao je Prlainović.

Naša reprezentacija protiv Italije za peto mesto igra u nedelju, a o sedmom i osmom mestu odlučuju Rusija i Grčka u međusobnom okršaju.

Video: Srdačan pozdrav Stankovića i selektora vaterpolo reprezentacije Španije

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. januar 2020 | 18:52

    Dečko hvala ti za sve do sada,pa ko moze na tebe i tvoje drugove da bude ljut.

  • Srecko

    24. januar 2020 | 20:30

    Pa sta mozemo ocekivati drugo kad vam neko gasi najtrofejniji evropski klub u kojem ste ponikli svi vi reprezentativci , uzimajuci sve to u obzir i to je mnogo sto ste im doneli. Neka im ugraju sad iz tih klubova zbog cije slave gase Partizan.

  • Putin R.S

    24. januar 2020 | 20:26

    Ma bre ne razmisljajte o tome. Pa niste se vi pretplatili na zlato i srebro. Sta je bilo bilo je i gotovo. Pa zar ima neko ko vam zamera?? Pa taj nije navijac Srbije i nema postovanje prema vama i onome sto ste do sada napravili. Zivi i zdravi vi nama bili, a medalje ce doci vec od sledeceg turnira. Aman ljudi osvojiste sve zivo sto postoji u ovom sportu. Pa redno je da i vi imate los dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA