Filipović zahvalio supruzi na "opuštenoj ruci", pa poručio: Ispadanje u četvrtfinalu, nikad više!

Delfinima malo laknulo posle Grčke

  • 0

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović je u daleko boljem raspoloženju izašao iz bazena i pred novinare posle meča sa Grčkom (12:9).

Uprkos tome što je pobeda nad Grcima došla u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta, Filipoviću i saigračima, je donekle "pao kamen sa srca" posle poraza od Španije u četvrtfinalu (10:9).

Filip je Grcima dao dva gola, ali je jedan od ta dva bio veoma atraktivan iz "odbojke". Priznaje da je "meku ruku" pokupio zahvaljujući supruzi Sanji.

- Pa dobro, kad vam je žena odbojkašica morate da imate opuštenu ruku. Nešto sam naučio od nje za sve ove godine. Šalu na stranu, izgledalo je dosta bolje, bili smo efikasniji i opušteniji u šutevima. I tako dolazimo do zaključka da je ono prekjuče bio, ne loš dan, da ne umanjim pobedu Španije, ali jednostavno mi nismo bili na nivou što se tiče napada. Psihički, mentalno, smirile su se strasti - rekao je Filipović novinarima posle meča.

Protiv Grka nije igrao Duško Pijetlović zbog bolesti, ali Filipović u tome nije tražio alibi za neke od slabijih odbrana naše ekipe.

- Nema potrebe da pričamo o povredama iz poštovanja prema protivniku, a onda i prema javnosti. Jedan igrač, ma koliko bio bitan, ne može da bude izgovor za lošu igru celog tima, a znate koliko nam Dule znači za tim. Danas smo u odbrani imali neke glupe primljene golove, ali teško je igrati utakmicu posle izgubljenog četvrtfinala - iskreno je ocenio kapiten.

On se potom nadovezao na konstataciju svog dugogodišnjeg saigrača iz reprezentativne "kapice" Andrije Prlainovića, koji je rekao da je tek drugi put u karijeri ispao pre polufinala.

- Srećom, ovo je tek drugi put da smo ovo doživeli u karijeri i nadam se nikad više - poručio je Filipović. Podsetimo, Srbiji, koju sponzoriše UNIQA osiguranje, preostaje još jedan meč na prvenstvu - protiv Italije u nedelju za peto mesto.

Video: Filipović: Nije ovo tragično, imajte strpljenja za nas, bićemo opet oni zlatni delfini

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA