≫ 

Rukometaši Španije slomili Sloveniju za finale EP

Finale sa Hrvatskom na programu je u nedelju od 16.30.

  • 1
Rukometaši Španije i Slovenije Foto: AP/Tanjug

Rukometaši Španije braniće titulu prvaka Evrope i to protiv Hrvatske. Španci su opravdali ulogu favorita protiv Slovenije i pobedili u polufinalu rezultatom 34:32.

Crvena furija" imaće priliku da odbrani titulu osvojenu u Hrvatskoj pre dve godine, baš protiv "vatrenih", koji su sa ivice ambisa došli do šanse za istoriju i pobede nad Norveškom.

Španci su bili bolji tokom celog meča i imali su i plus 5 razlike na poluvremenu. Međutim, u nastavku meča Slovenci su zaigrali mnogo ozbiljnije, i serijom golova su uspeli da priđu na 33:32 na minut pre kraja.

Rukometaši Španije i Slovenije Foto: AP/Tanjug

Ali, na nekih 15 sekundi do kraja, Alek Dujšebaev, inače sin legendarnog španskog rukometaša Talanta, zakucao je loptu u mrežu i slavlje Španaca je moglo da počne.

Upravo je Dujšebaev bio jedan od trojice najefikasniji igrača Španije sa šest golova, uz Anhela Fernandesa i Raula Entreriosa. S druge strane, Sloveniju je predvodio Jure Dolenec sa sedam pogodaka, jednim više od Blaža Janča, dok se Blaž Blagotinšek zaustavio na pet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA