Levajac je novi heroj srpskog sporta, pogledajte kako je odveo stonotenisere na OI!

Istorijski uspeh Srbije!

  • 6
dimitrije levajac

Foto: twitter/ITTF World

Srbija do Tokija!

Ova "ekspanzionistička" krilatica od petka savršeno pristaje stonoteniserima naše zemlje koji su priredili senzaciju plasmanom na Olimpijske igre ovog leta.

Kao "grom iz vedra neba" stigla je vest da su naši najbolji majstori igre na stolu savladali favorizovani Hong Kong, pobedili 3:2, i automatski se kvalifikovali za najveću svetsku smotru.

Ključnu pobedu ponovo je doneo fantastični Dimitrije Levajac, 397. igrač sveta, koji je ostvario pobedu karijere protiv 19. igrača planeti, Čun Ting Vonga!

Bio je to drugi trijumf Levajca, bio je fantastičan protiv Hong Konga, dok je Marko Jevtović doneo jedan bod u meču za pamćenje.

Ne treba posebno naglašavati da je ovo istorijski rezultat za Srbiju koja će po prvi put u novijoj istoriji imati predstavnika na najvećoj sportskoj smotri u ekipnom delu.

Pogledajte najvažnije poene iz duela Levajca i Vonga i veliko slavlje našeg tima nakon poslednjeg poena.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    25. januar 2020 | 12:04

    Pobediti Hong Kong u stonom tenisu u danasnje vreme kao da si pobedio Brazil u plufinalu svetskog prvenstva! Neverovatno,svaka cast svim momcima!

  • Aleksandar

    25. januar 2020 | 12:06

    Bravo bre!!! BRAVO MOMCI!!! SRBIJA je ponosno!!! Jedino u sportu jos uvek imamo ponos!!!

  • Dane

    25. januar 2020 | 15:40

    Braco momci. Bavim se trenerskim poslom 17 godina..radio sam u fudbalu ,kosarci,tenisu,rukometu....Igrao sve sportove i sa drugarima i protiv profesionalaca i odgovorno mpgu da tvrdim sledece. Igrati fudbal,bilo sa kim mozes dusu da ispustis od umora,kosarku isto,tenis isto,rukomet isto,ALI igrati stoni tenis onako rekreativno sa drustvom,pa i mozes da se umoris a i ne moras toliko,sve zavisi,ali igrati ovaj sport protiv pravog profesionalca je nesro sto se najvise razlikuje u odnosu na sve ostale sportove. Bukvalno NEBO I ZEMLJA!!!! Prvo sto ce on igrati sa 7% snage a ti preko ces da umres za 15min,ako igra pravi stoni tenis jednu jedinu lopticu necete moci da vratite na sto. Toliko razlicitih rotacija koje kada hices da vratis lete na sve strane i gore i dole u mrezu i leco i desno i svugde ali na sto,NEMA SANSE!!!! Ako je on na servisu ne mozete ni da pocnete pien jer vam.svaku servu daje drugom rotacijom koju mozete samo slucajno da vratite,ako ste ci na servisu opet jedino sto vidis da je pala na njegovu stranu i vise je ne vidis samo ides i sakupljas loptice! Strasno tezak sport sa preko 15 razlicitih udaraca,rotacije koje moras lrvo da naucis da poznas po loptici pa da ih vracas pa da iste dajes i ti sam,a da ne kazem da za nesto vise od 1 sekunde profesionalni igrac mora da pozna rotaciju da perfektno namesti noge,odigra odgovarajuci udarac na najbolje moguce mesto i tako svaji drugi poen razmena od 7 do 10 udaraca.... Glava i mozak mora da rade 300 na sat,a zakasnis nogama za stotinku,udarac ode u promasaj... Dok nisam poceo da radim sa jednim nasim stonoteniserom,nisam imao pojima koliko je ovo tezak,brz i naporan sport,moras imati dobro predvidjanje,dobru tehniku,rad nogu,reflekse...., a pre svega glavu neverovatnu...Sama.cinjenjca da deca pocinju sa 6,7 god i da treba min 10 god da namesris ne vrhunskog nego dobrog igraca,da isti taj mora trenirati min 2 puta dnebno i 4 do 5 sati govori dovoljno,a kada na sve to dodamo cinjenicu da Kinezi,Japanci uopste Azijati dnevno treniraju bukvalno 8 sati da bi bili najbolji govori koliko je tezak sport. Na zalost kod nas nedovoljno cenjen imajuci u vidu na sve ostale cinjenice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA