≫ 

NFL klub ide na sud, pomogao crkvi da prikrije seksualna zlostavljanja

Teške optužbe za klub iz Nju Orleansa

  • 0
APTOPIX Vikings Saints Football Foto: Tanjug/AP

NFL tim Nju Orleans Sejntsi našli su se na meti optužbi da su prikrivali mejlove razmenjene sa nadbiskupijom u Nju Orleansu, i u kojima njihova služba navodno, pomaže u prikrivanju zločina seksualnog zlostavljanja. 

Kako prenose mediji u SAD-a, služba za odnose sa javnošću kluba, posle optužbi, nije želela da ustupi mejlove nadležnima, pa će zbog toga morati na sud.

Reagovali su i advokati dvadesetak muškaraca, koji tuže crkvu i imaju 176 dokumenata koja pokazuju kako NFL ekipa, čiji je vlasnik katolik, pomaže nadbiskupiji.

Seksualno uznemiravanje, maltretiranje, silovanje, devojčica, depresija, zlostavljanje Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Takođe, oni traže da ti mejlovi budu pušteni u javnost dok sa druge strane Sejntsi i njihovi advokati, tvrde da su te poruke privatne. Naravno, iz kluba su momentalno reagovali saopštenjem i istakli da klub nema veze sa navedenim optužbama.

Zanimljivo, vlasnica Sejntsa Gajl Benson je povezana s ovom nadbiskupijom, donirala je milione crkavama u Nju Orleansu, a nadbiskup je redovan gost na utakmicama tima, a pomažu i u organizovanju dobrotvornih utakmica za crkvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA