≫ 

Norvežani se oporavili od maratona s Hrvatima pa razbucali Slovence!

Bronzana medalja završila u Skandinaviji

  • 0
Hrvatska - Norveška rukomet Foto: AP/Tanjug

Jedva 24 sata nakon teške borbe i čak četiri produžetka protiv Hrvatske, rukometaši Norveške morali su u borbu za bronzu protiv Slovenije. Ali, to im nije smetalo, odigrali su fantastičan meč i razbili Slovence sa 28:20. 

Bila je to utakmica u kojoj su Slovenci kakav-takav priključak držali samo do 5:5. Tada su serijom od 3:0 Skandinavci otišli na prvu malo veću prednost. Imali su u jednom navratu i četiri gola razlike, ali su na veliki odmor otišli s prednošću 12:9.

U drugom poluvremenu videli smo samo jednu ekipu na terenu. Norveška je u potpunosti dominirala i odmah na startu napravila seriju od 5:0 kojom su skresali krila Slovencima. Do kraja se puleni Ljube Vranješa nisu nijednom spustili na zaostatak manji od pet razlike, dok su Norvežani u finišu imali napad i za deset razlike. Na kraju, visokih 28:20 za prvu medalju Norvežana na prvenstvima Evrope.

Do pobede ih je predvodio Magnus Jendal sa sedam golova, dok je na golu briljirao Torbjern Bergerud sa 14 odbrana. Kod Slovenije bolji od ostalih bio je Dean Bombač sa pet golova.

Finale EP između Španije i Hrvatske igra se sutra (nedelja) od 16.30 časova.

Video: Veselin Vuković o tome da li su Orlovima odsečena krila i slučaj Petra Nenadića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA