Prlainović: Ova utakmica ne menja svet i naše karijere, ali lepše zvuči peto, nego šesto mesto

Moglo je i bolje, ali šta je, tu je

  • 0

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović kaže da je sistem takmičenja bio takav da je celo prvenstvo u Budimpešti za Delfine stalo u jedan meč.

Nisu pomogle ni pobede u grupi, one u doigravanju su kasnije bile rezultatski slaba uteha jer su naši reprezentativci završili na petom mestu.

Nešto bolji utisak stvara to što je za peto mesto savladana Italija, aktuelni svetski prvak sa 8:7. Srbija je prethodno pobedila i Grčku, nakon što je na peterce u četvrtfinalu izgubila od Španije posle 6:6 u regularnom delu meča.

- Sa jednim nerešenim, nije loše. Takav je sistem, to je moguće da se desi. Opet, završili smo turnir sa dve pobede. Prvo Grčku, sada Italiju u jednoj utakmici gde su i jedna i druga ekipa, videlo se, iscrpljene. Na kraju smo odbranom došli do 8:7, lepše zvuči peto mesto, nego šesto - izjavio je Prlainović na kraju turnira.

Odbrana je u poslednja tri meča bila izvrsna, bila je dovoljna za zaustavljanje Italijana, Grka i Španaca, ali je napad zakazao pa je pitanje: kako ga pogurati do Tokija?

- Tu ima do leta dosta da se radi i radićemo sigurno... Ova utakmica ne menja svet i nikome od nas karijeru, ali smo želeli da dobijemo. Dobar okršaj sa Italijanima, videli smo i oni gde su u odnosu na nas - dodaje Prlainović.

Priznaje da će gledati finale, ali u opuštenoj varijanti, jer kaže da za skautiranje verovatnih rivala na OI u Tokiju ima vremena.

- Pogledali smo i tu utakmicu, ne bih rekao da smo toliko loše odigrali. Mogli smo i mi da dobijemo tu utakmicu, ne bi bilo nezasluženo. Da li ćemo dodatno skautirati finaliste? Ja znam da ću gledati finale, a za skautiranje ima još vremena - istakao je "Prle".

Video: Prlainović: Nije bilo nimalo lako po ovakvim uslovima igrati, ponosni smo

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte, Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA