Čudno, u Riju smo imali i poraz i nerešenu i uzeli smo zlato: Aleksić posle EP pohvalio odbranu

Na napadu će morati da se poradi

  • 0

Srpski vaterpolista Milan Aleksić podsetio je na kraju Evropskog prvenstva u Budimpešti da je naša reprezentacija pre tri i po godine u Riju imala i nerešen meč i poraz, pa je ipak osvojila zlatnu medalju.

Ovog puta, pet pobeda, jedan nerešen ishod i meč izgubljen na peterce bili su dovoljni tek za peto mesto posle trijumfa protiv Italije u doigravanju - 8:7.

- Na kraju možemo da budemo zadovoljni ako sa jednim nerešenim rezultatom nismo uspeli da se plasiramo u borbu za medalju. Što je za nas važno u ovom momentu je to što nismo posle poraza u četvrtfinalu pali psihički i nismo izgubili veru u sebe. Odigrali smo maksimalno koliko smo mogli u ovom trenutku. Eto to je bilo dovoljno za ove dve pobede Treba iskoristiti ovaj turnir i sve naše utakmice, dobre i loše stvari za ono što nam ostaje da uradimo ove godine. Naravno, to su Olimpijske igre, tako da, šta je tu je, peto mesto. Ne znam da li je u ovom trenutku realno, ali odigrali smo maksimalno i to je bilo dovoljno za peto, videćemo šta će biti - objasnio je Aleksić novinarima.

Foto: Telegraf.rs

Dodaje da je čudna stvar taj "točak sreće" u sportu...

- Čudno, ali tako je. To je sport. Imali smo na Olimpijadi i nerešeno i poraz i na kraju smo prošli dalje i osvojili. Idemo dalje - poručuje Aleksić.

Zna i šta će on i njegova ekipa izvući kao pozitivno posle Evropskog prvenstva.

- Mislim da smo poslednje tri utakmice odigrali baš dobru odbranu, primili samo po jedan gol u poslednjim četvrtinama što je jako dobro. To je pozitivno, možda je malo kasno, ali šta sad. Siguran sam da ekipa nije izgubila veru u sebe ili nešto slično tome. Jako bitan momenat zbog nas samih. Žao mi je što nismo prošli u polufinale, ali toliko toga je iza nas - zaključio je Aleksić.

Video: Stefan Mitrović oduševljen posle pobede u finalu nad Hrvatskom

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte, Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA