≫ 

Više od 10.000 navijača na dočeku rukometaša Hrvatske

Osvojena srebrna medalja mnogo je značila navijačima u Hrvatskoj

  • 3

Više od 10.000 navijača dočekala je  rukometaše Hrvatske, vicešampione Evrope, na Trgu Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Španija je u velikom finalu savladala Hrvatsku 22:20 i tako je sprečila da osvoji zlatnu medalju, jedinu koja joj nedostaje u bogatoj riznici.

Navijačima se prvi obratio selektor Lino Červar.

- Ponosan sam da sam sa strašću i neizmernom ljubavi vodio reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala neverovatno zajedništvo. Radujem se da ovde vidim puno dece i mladih. Zato govorim, roditelji vodite svoju decu i pomozite im kad im je teško - rekao je Červar.

Navijači Hrvatske, Hrvatska reprezentacija, Engleska, fudbal, svetsko prvenstvo Foto: Tanjug/AP

Član idealne postave turnira Igor Karačić zahvalio se navijačima na podršci.

- Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presrećni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vetar u leđa. Reprezentacija je svih dvadesetak dana disala kao jedna porodica, a u finalu su odlučivale sitnice - izjavio je Karačić.

Kapiten Domagoj Duvnjak, MVP šampionata, bio je kratak.

- Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste morali da se nervirate, ali dao Bog da se vi uvek tako nervirate, a mi donesemo kući medalju. Nadamo se da ovo nije poslednji doček - kazao je Duvnjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA