Mesi i Hamilton nasledili Đokovića: Argentinac i Britanac dele krunu najboljeg sportiste planete!

Bili su izjednačeni po broju glasova

  • 9
1206899472

Foto: Guliver/ Andreas Rentz / Getty Images for Laureus

Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je najboljim sportistom u izboru Laureus akademije za 2020. godinu. On ovu nagradu nije osvojio sam, već zajedno sa Luisom Hamiltonom jer je na gala večeri u Berlinu Hamilton dobio jednak broj glasova.

 

Argentinac je postao prvi fudbaler koji je dobio ovo priznanje i, mada nije bio na ceremoniji, rekao je da mu je čast što je iz kolektivnog sporta, a dobio je pojedinačnu nagradu.

On je do sada za Laureus priznanje bio nominovan pet puta i sada je prvi put dobio, a nedavno je po šesti put dobio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera planete. S druge strane, Hamilton je dominaciju u svom sportu potvrdio šestom titulom u Formuli 1.

 

Mesi je u 2020. došao i do 500. pobede sa Barselonom, a trenutno predvodi svoj klub u golovima i asistencijama u ligi.

 

- Hvala Laureus sportu na ovoj neverovatnoj nagradi za sportistu godine. Samo kad pomislim da je moje ime u istoj ravni sa legendama koje su osvajale ovo priznanje pre mene, čini me skromnijim. Hvala još jednom - napisao je Hamilton.

Njih dvojica su nasledili priznanje od Novaka Đokovića koji je ovo priznanje do sada u karijeri dobijao četiri puta, uključujući i prošlu godinu.

Inače, Hamilton i Mesi su bili u konkurenciji sa Rafaelom Nadalom, Elijudom Kipčogeom, Tajgerom Vudsom i Markom Markezom.

U ostalim konkurencijama, među damama je pobedila Simon Bajls, gimnastičarka iz SAD, biciklista Egan Bernal je napravio proboj godine. Sofija Florš, koja je pre godinu i po dana imala tešku nezgodu u Formuli je nagrađena za povratak godine.

Tim Španije koji je osvojio Mundobasket je dobio priznanje za izuzetno dostignuće, a snouborderka Klo Kim za "world action" sportistkinju. Oksana Masters je sportiskinja godine među osobama sa invaliditetom.

Video: Nole je najbolji sportista na svetu!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    17. februar 2020 | 22:22

    sportista je onda i milisav koji vozi autobus

  • Djura

    17. februar 2020 | 21:18

    Mesi okej, ali Hamilton nikako pre Djokovica

  • Antap

    18. februar 2020 | 00:44

    Dok god bude vozio vrhunske bolide i imao dobar tim u boksu ovaj će moći (na žalost) da niže titule u formuli 1. Nekolicina vozača formule 1 postigla bi iste rezultate pod navedenim uslovima. Sasvim druga priča je tenis gde si sam na svojoj polovini terena i ne može da ti pomogne bog otac ako si dunster.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA