≫ 

Makedonci opet u transu zbog srpskih komentatora: Skandirali im na najvećoj dodeli nagrada u Skoplju

Sretenu i Stevanu Makedonci su prošlog leta obećali ajvar za ceo život, stanove, medalju i pravo da glasaju

  • 3
Sreten Rašković, Stevan Stevanović Foto: Privatna arhiva

Bajka za komentatore Arene, Sretena Raškovića i Stevana Stevanovića, i dalje traje. A počela je 3. juna prošle godine, kada su rukometaši Vardara u Kelnu osvojili Ligu šampiona. Čuveni dvojac je tada, zbog svog srčanog komentarisanja Vardarovih mečeva, pozvan da zajedno sa igračima odleti za Skoplje na doček, popne se na binu sa njima i proslavi ovaj trofej sa Makedoncima. Skandiralo im je tada 100.000 okupljenih ljudi, jednako snažno koliko i igračima.

Srca Makedonaca tada su kupili zauvek, ali, čini mi se da ni oni nisu bili svesni da je ta naklonost zaista za sve vremena. Dokaz da je tako stigao je sinoć, kada su se Stevan i Sreten ponovo usred Skoplja popeli sa igračima Vardara na binu. Rukometaši da bi na najvećoj makedonskoj dodeli nagrada primili onu značajnu, za doprinos sportu, a srpski komentatori da ponovo budu uz njih, rame uz rame.

Sreten Rašković, Stevan Stevanović Srpski komentatori sa igračima Vardara/ Foto: Dragan Perkovski

- Makedonci su insistirali da dođemo i sve su organizovali savršeno kako bismo zaista i došli. Njihova ideja je bila da izađemo na binu pre igrača Vardara i najavimo njihov izlazak. Tako je i bilo. Ali, usledilo je iznenađenje za nas jer su organizatori pustili izmontiran klip sa našim najupečatljivijim komentarima sa Fajnal 4 Lige šampiona kada je Vardar osvojio titulu. Ponovo smo dobili snažne ovacije, nakon čega smo pozvali igrače da nam se pridruže na bini - priča Sreten.

- Sve vreme smo bili s njima, oni su dobili "Zlatnu bubamaru" i potom smo zajedno otišli. Mogu da kažem da sam sinoć dobio uspomenu za ceo život. Možda je sad ovo bilo i emotivnije nego onaj doček u junu. Neponovljivi trenuci, čini mi se da još tri karijere stvorim posle ovoga, nešto slično se neće dogoditi - zaključuje Sreten.

Sreten Rašković, Stevan Stevanović Sa dočeka u junu posle osvajanja Lige šampiona/ Foto: Privatna arhiva

Osam meseci je prošlo otkad je komentatorski dvojac sa Arene izgovorio: "Dame i gospodo, drugi put u svojoj istoriji, Vardar je prvak Evrope, a da to niko nije očekivao! Ovaj tim je to zaslužio, ovo je neverovatan uspeh za ovu generaciju koja se oprašta od velike scene, ali koja mora da nastavi da živi! Ovakav karakter, energiju i znanje ima samo Vardar".

Za emociju koju su uneli u prenos mečeva Makedonci su im ponudili količinu ajvara za ceo život, medalju, stan i pravo da glasaju. A iznad svega, dobili su doživotnu ljubav naroda jedne male zemlje koji ne zaboravlja.

Sreten Rašković, Stevan Stevanović Sreten i Stevan/ Foto: Stefan Rajhl

- Kada 10-godišnjicu sportskog komentarisanja najlepšeg sporta kakav je rukomet na Arena sport TV proslavite sa najdivnijom publikom u Makedoniji, pored omiljenog kolege i velikog prijatelja Sretena Raškovića, a uz to ste u redu sa dvostrukim šampionom Evrope RK Vardar i rukometašima koji saslužuju samo najveće reči hvale i podršku koja im je sada najpotrebnija, onda mogu reći da je decenija iza mene ispunjena filmskim scenarijom - rekao je Stevan za Telegraf.rs.

O komentarisanju ovog dvojca pričalo se tokom cele sezone. Srca Makedonaca osvojili su toliko puta da se ne može ni nabrojati. Priča se da nema navijača Vardara koji tu noć nije slušao Sretena i Stevana kako promukli urlaju zbog svakog gola crveno-crnih.

I vratilo im se to tako što su im na dočeku posle osvajanja Lige šampiona ljudi skandirali, tražili im autograme, slikali se sa njima. Vidi se to i po porukama koje i dalje svakodnevno dobijaju od Makedonaca. A najviše se to vidi i po pozivu da se ponovo popnu na binu i evociraju na, ne tako dalek, zlatni jun 2019. godine.

Video: Srpski komentatori u Makedoniji veći junaci od igrača koji su osvojili Ligu šampiona

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoja

    28. februar 2020 | 16:48

    Bravo! Srcem se voli, srcem se navija, srcem se zahvaljuje! Južnjački mentalitet i bratska ljubav.

  • Nikola

    28. februar 2020 | 18:04

    Enciklopedije rukometa. Najbolji novinari regiona. Bravo za Sretena i Stevana.

  • Xy

    28. februar 2020 | 21:19

    To vam je srpsko srce i duša u suštini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA