≫ 

Bivša rukometašica Zvezde ostala invalid: Rekla sam, uramiću dres kada bol pobedi i rame mi otkaže

Gordani je život krenuo nizbrdo posle povrede ruke i nemara zbog kog niko neće odgovarati

  • 7

Dvadeset šestogodišnja Gordana Dikić vratila se u rodnu Rašku posle više godina mučenja sa povredama, operacijama, razočarenjima u RK Crvena zvezda, Rukometnom savezu i činjenice da je postala invalid.

Njoj jedna ruka ne funkcioniše 72 odsto, boji se da neće moći da se zaposli, a fakultet nije upisala na vreme zbog toga što je htela u profesionalne rukometne vode.

Još sa 16 godina je stigla u Zvezdu, ali su vrlo brzo krenuli problemi, koji su doveli do sadašnjih strahota.

- Sve je to iskidano, urađene su brojne operacije, poslednja pre četiri meseca. Stalno sam išla na lečenje puna elana i sa željom da se vratim sportu. Ali, evo, posle 15 godina vratila sam se iz Beograda u Rašku i jurim terapeute po Novom Pazaru, jer ih ovde nema. Dok sam živa, moraću na terapije - rekla je Dikićeva za Kurir.

Ona je tih godina nastupala za više selekcija odjednom, telo to nije moglo da trpi i počele su da se gomilaju muke sa rukom, koja nije dobila adekvatnu negu.

- Pobedili su. Od toga nema ništa bukvalno. Zvezda i Savez su samo prebacivali loptu s jedne na drugu stranu. I kad smo razgovarali, bilo je kao na pijaci i uvek bi našli neku rupu da se opravdaju - dodaje Dikićeva.

Uramila je i dres crveno-belih zbog jednog obećanja od pre nekoliko godina - da će to učiniti kada je bolovi slome.

- Rukomet je jedan stil života... Iza mene stoji propuštena mladost kako bih ostvarila san. Daleko od porodice i prijatelja, sa velikim problemima i bolovima. Pet operacija i devet godina lečenja. Na svaku sam pristajala kako bih se vratila rukometu bez obzira na reči doktora "nikada se vratiti nećeš". Ali ljudi to ne vide, samo govore da trčim tamo-vamo. Pre nekoliko godina sam rekla "uramiću dres tek kada me bolovi pobede i kada rame otkaže i danas je taj dan - napisala je srpska sportistkinja u potresnoj ispovesti na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs / Kurir, Gojko Filipović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki CH

    29. februar 2020 | 13:24

    Ee moja Zvezdo i moja Srbijo, sram vas bilo. Posle se čudite kad neko naše dete izabere dres druge zemlje?

  • Žika

    29. februar 2020 | 13:22

    Unakazili joj ruku "doktori stručnjaci ",umesto da je pronašla dobrog kiropraktičara.

  • GROBAR PODGORICA

    29. februar 2020 | 18:00

    Žao mi je ove mlade devojke ali to ti je kad igraš za raspalo splrtsko društvo, zvana Crvena zvezdičica. Sram vas bilo da ostavite mladu devojku bez lekarske nege. Gde vam je obraz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA