Korona virus stopirao sport: Otkazana sva tekvondo i džudo takmičenja!

Mnogi koji se nisu kvalifikovali za Tokio biće u problemu da obezbede vizu

  • 0
Mahdi Hodabahši Foto: Nikola Tomić

Korona virus nastavlja da "ubija sport". Smrtonosni virus koji se širi celim svetom, dosad je je otkazao brojna takmičenja i uticao na to da se mnoga igraju bez prisustva publike.

Postoji bojazan i za Olimpijske igre, a otkazani su i pojedini turniri kvalikacija za Tokio, među kojima i jedan u Novom Sadu, u basketu 3x3.

Zbog problema sa šrirenjem korona virusa tekvondo i džudo organizacije odlučile su da na nekoliko meseci suspenduju sva takmičenja.

Informaciju o odlaganju svih takmičenja u tekvondu objavio je Dragan Jović, trener naših najboljih tekvondoistkinja. Ključni događaj za tekvondo je kvalifikacioni turnir za Tokio, koji se održava od 25. do 28. juna i do toga nijedan drugi turnir u Evropi neće biti održavan.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dragan Jovic (@dragan_jovic_tkd) on

Svestka džudo organizacija povukla je sličan potez, pa je otkazala sve turnire do 30. aprila. To mnoge takmičara dovodi u opasnost da se neće kvalifikovati za Tokio, jer će nakon toga preostati svega dva takmičenja na kojima će moći da se kvalifikuju za Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA