≫ 

Hokejaši Zvezde šampioni Srbije

Crveno-beli osvojili svoj osmi trofej državnog prvaka

  • 6
Hokejaši Crvene zvezde Printskrin: Youtube/RTV Vojvodina

Hokejaši Crvene zvezde su treći put uzastopno postali šampioni Srbije. Crveno-beli su treću sezonu zaredom u seriji za titulu pobedili Vojvodinu.

Ovog puta, savladali su je u Novom Sadu u prvom meču 3:0, a zatim Lale nisu došle na revanš u ledenu halu "Pionir", zatvorenu zbog pandemije korona virusa.

Beogradski i novosadski crveno-beli bili su ove sezone rivali i u IHL ligi i u nacionalnom prvenstvu, a novi-stari šampion je zaključno sa neodigranom utakmicom ostvario svih pet pobeda.

Titula je proslavljena bez protivnika i bez publike, a oklopnici Crvene zvezde nastavljaju da treniraju. Najmlađi crveno-beli oklopnik i reprezentativac sve tri selekcije Srbije Mateja Popović prvi put je podigao šampionski pehar.

- Osećaj je sjajan. Žao mi je što nije odigrana utakmica, sa samo jednom pobedom u finalu postali smo šampioni, sad konačno imamo više titula od Vojvodine. Još mi je više žao što smo zbog situacije morali da proslavimo bez publike.

- Nastavljamo sa treninzima zbog obaveza prema reprezentaciji i nadamo se da će se stanje stabilizovati i da Svetsko prvenstvo u Poljskoj neće biti otkazano - presrećan zbog titule, ali razočaran zbog nemogućnosti da se na pravi način proslavi uspeh bio je Mateja Popović.

Šampionske godine za beogradske crveno-bele bile su 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 (SRJ), 2004/05 (SCG), 2017/18, 2018/19, 2019/2020 (RS).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA