Srbija u problemu u kvalfikacijama za Igre: Ako se nastave sezone ne računamo na NBA igrače

Predsednik OKS Božidar Maljković izrazio sumnju šta će se desiti sa sportskim takmičenjima ovog leta

  • 0
BOGDAN BOGDANOVIC, NIKOLA JOKIC Foto: MNPress

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ističe da će se, po njegovom mišljenje, Olmpijske Igre u Japanu teško održati ovog leta.

Igre su na programu od 26. jula do 9. avgusta u Tokiju, a za sada MOK ne spominje odlaganje, ali Maljković je u razgovoru za TV Prva izrazio sumnju. On j takođe dodao da ako se budu održavali kvalifikacioni turniri srpska košarkašak reprezentacija će biti oslabljena.

Košarkaška reprezentacija Srbije treba da odigra kvalifikacioni turnir za OI u junu (3-6 jun), međutim ako pandemija potraje pitanje je da li ćemo igati i u kom sastavu, najviše zbog toga što lige poput NBA i Evrolige planiraju da produže sezonu.

- Kada je košarka u pitanju, mi smo računali da će u junu mesecu moći da učestvuju svi naši veliki igrači. Jokić, Bogdanović, Teo i tako dalje, Micić pogotovo... Međutim ako se produži sezona to je praktično nemoguće - kaže Maljković.

Foto: MN Press Igor Kokoškov

Ovde je najveći problem NBA gde imamo Jokića, Bjelicu, Bogdanovića, Marjanovića i Gudurića, jer oni imaju još 17 mečeva regularnog dela plus plej of ko bude obezbedio. Ako se liga nastavi tek u maju neće biti moguće da igraju na turniru

Maljković ističe da je u kontaktu sa organizatorima OI.

- Pre neki dan sam razogovarao sa našim ambasadorom u Tokiju. Ispitivanje javnog mnjenja je nedvosmisleno – 66 odsto Japanaca je protiv, a 23 za. Iako njihov premijer kaže da imaju podršku G7, najjačih zemalja na svetu, ali predsednik SAD je rekao da OI treba pomeriti.

košarkaši srbije Foto: MN Press

- Jedan je opšti haos po svim ekonomskim-sportsko-etičkim pitanjima. Po mom ličnom mišljenju biće teško da se održe Igre ako ova pandemija potraje, a po svemu sudeći potrajaće -, zaključio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Iako su veliki događaji, poput Evropskog prvenstva i Kope Amerike, odloženi za 2021. godinu, čelni ljudi MOK-a i dalje ne odustaje od namere da se Igre održe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA