≫ 

Doping prestupnicima korona virus dobro došao: WADA potvrdila da su "čisti" za Olimpijske igre

"Suspenzije su vremenski određene, ne odnose se na neko takmičenje", kaže šef Svetske antidoping agencije Vitold Banka

  • 0
Doping Printskrin: Youtube/Olympic

Odlaganje olimpijskih igara za 2012. godinu mnogim sportisima je teško pao, meseci priprema i tempiranje forme sada su pali u vodu, ali postoje i oni sportisti kojima je pomeranje Igara za narednu godinu bio idealan scenario.

U pitanju su doping prestupnici koji su trenutno pod kaznom, većini njih će ona isteći ove godine, tako da će biti "čisti" i spremni da ponovo napadnu norme za Igre.

Za ovu grupu sportista i njihove slučajeve bilo je polemika, jer će sada, zbog pauze i odlaganja, moći da konkurišu za Olimpijske igre, ali da je sve ostalo kako jeste, to ne bi bili u prilici zbog suspenzije.

Otud i brojni apeli da im se ni ne dozvoli učešće na Igrama u Tokiju naredne godine, iako će im dotad suspenzije biti van snage.

Šef Svetske antidoping agencije (WADA) Vitold Banka je otklonio sve dileme na tu temu.

- Kazna je vremenska, nije određena konkretnim takmičenjem i da li će se ono odigrati ili ne - pojasnio je Poljak.

Banka je takođe imao poruku za sve one koje misle da bi novonastalu krizu i manjak anti doping kontrola mogli da zloupotrebe.

- Antidoping nikada ne spava, to je moja poruka svim sportistima. Jasno je da će anti doping program u mnogim zemljama stati zbog ove situacije, ali mi ćemo dati sve da šatitimo integritet sporta anti doping sistemom. Ako neki prevaranti misle da je ovo prostor kada mogu da rade šta hoće, mogu da im poručim da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ih pronađemo i eliminišemo iz sporta.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA