≫ 

Zlatni srpski odbojkaš pobedio koronu i preneo svima svoja iskustva borbe sa virusom

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Rosić se javio posle izlečenja od opakog virusa i preneo svoja iskustva

  • 0
Nikola Rosić

Foto: MN Press

Srpski odbojkaš Nikola Rosić je izlečen od korona virusa, a odmah posle pobede poslao je poruku sa Sajma gde je ležao poslednjih dana oporavka.

Rosić, koji nastupa u Rumuniji, po povratku u Srbiju se lečio u bolnici "Dragiša Mišović", a potom je dva dana proveo u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

Rosić je pored 212 utakmica za reprezentaciju osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2011. godine i dve bronzane medalje 2013. i 2017. godine, kao i zlato uz tri srebra u svetskoj ligi. Takođe, ima i svetsku bronzu osvojenu 2010. godine u Italiji.

On se posle izlečenja javio porukom na Fejsbuku koju prenosimo:

- Posle mnogo pobeda, onih sportskih, ovoga puta sam uspeo da pobedim u najvećoj životnoj borbi – protiv virusa KORONA. Nakon blage temperature i samoizolacije zbog sumnje na koronu, test je pokazao da sam pozitivan. Od tog trenutka sam sebi postavio million pitanja, kako, gde, šta dalje?

- Rekli su mi da su moji simptomi blaži i da ću se uz terapiju brzo oporaviti. I bili su u pravu. Doktori, heroji sa Infektivne klinike i Bolnice “Dragiša Mišović”, heroji koji vode računa o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom na Beogradskom Sajmu, u najboljim mogućim uslovima koje su mogli da organizuju. Aplauz koji dobijaju u 20h je malo u odnosu na sve ono što ti požrtvovani ljudi rade za nas i našu zemlju svakodnevno.

Hvala Bogu da su moja porodica i moji prijatelji sa kojima sam bio u kontaktu dobro, da su svi u svojim domovima i prate instrukcije nadležnih organa. Zahvalan sam im na ogromnoj podršci i ljubavi koje su mi pružali sve vreme…

- Zahvalan sam Bogu na sjajnim ljudima koje sam upoznao tokom boravka u bolnici, što sam imao čast da popričam sa valjevskim episkopom Milutinom i što sam imao sjajan tretman u svakom trenutku. Nakon dva negativna testa, ja sam konačno kod svoje kuće i sa svojom porodicom….

- Obraćam se svima ovom prilikom sa porukom da se čuvate, da ostanete kod kuće i vodite računa o sebi i svojima. Ako osetite prve simptome, ne čekajte, nego se javite doktorima i testirajte se. Svi u ovakvim situacijama moramo pokazati odgovornost, misliti jedni na druge, jer je to jedini način da se svi izborimo sa situacijom koja nas je snašla. Pobedićemo zajedno!- napisao je Rosić.

Video: Virus je privremeno izbacio doktora Branislava iz borbe: Ovo je njegova pozitivna poruka sa Sajma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA